Як обрати POS систему для їдальні

Автоматизація обліку в їдальні має важливе значення, адже вона дозволяє покращити ефективність закладу та пришвидшити обслуговування. За допомогою автоматизації процесів у їдальні ви зможете як ретельніше слідкувати за роботою складу та кухні, так і поліпшити процеси роботи біля каси.

Щоб обрати програму автоматизації для їдальні варто звернути увагу на декілька пунктів:

  1.  Можливості самої програми. Слід визначити, які з можливостей програми вам потрібні для роботи. Наприклад, це може бути проведення бухгалтерських документів в програмі або перевірка продажів у мобільному додатку. Обміркуйте, які функції програма має містити в собі, щоб вам було комфортно працювати з нею.
  2. Простота використання. Програмою автоматизації буде користуватись не тільки власник або бухгалтер, але й звичайний працівник на касі. Тому POS-система має бути зручною та зрозумілою у використанні для кожного з членів вашої команди.
  3. Технічна підтримка. Ніхто в роботі не застрахований від помилок. Програма має надавати якісний клієнтський сервіс та регулярну підтримку, щоб швидко розв'язати можливі питання.

 Основні функції програми для обліку

Є декілька основних функцій, які знадобляться будь-якій їдальні для роботи. Без них не може існувати жодна програма автоматизації закладу.

Перш за все це фінансовий облік. Програма автоматизація повинна мати можливість вносити всі розрахунки з постачальниками та вести рахунки. Крім того, у вас повинна бути можливість враховувати всі готівкові та безготівкові транзакції та перевіряти фінансові звіти за різними критеріями.

Складський облік є невід‘ємною частиною роботи їдальні. Програма повинна містити простий та зрозумілий інтерфейс для ведення складського обліку. Він охоплює роботу з постачаннями, проведення інвентаризацій, облік залишків на складах та багато інших пунктів.

Звісно, програма автоматизації не може обійтись без статистики продажів. Система має надавати можливість у зручному форматі перевіряти графіки та таблиці з продажів. Наприклад, показувати на які години припадає пік завантаженості їдальні, або у якому місяці заклад приніс найбільший прибуток.

Сучасні технології в програмах обліку

Програма автоматизації не може обійтись без сучасних технологій, які покращують клієнтський сервіс та спрощують ведення бізнесу. Серед них:

  • QR-меню. Меню за QR-кодом стають дедалі популярнішими в закладах. Клієнт може не чекати на офіціанта, а одразу відсканувати QR-код за столиком або стійкою бару. Таке меню дозволить клієнтам швидше переглядати меню, роботи замовлення та одразу сплачувати його за допомогою телефону.
  • Інтеграція з ПРРО. Хмарне ведення податкового обліку беззаперечно зручніше ніж використання касових апаратів, які до того ж є досить коштовними в обслуговування. Інтеграція з хмарним РРО буде великим плюсом для програми обліку.
  • Автоматизація доставлень. Деякі програми обліку мають можливість інтеграції з сервісами доставки їжі або мають власний модуль для доставки замовлень. Така інтеграція дозволяє відстежувати замовлення, оптимізувати час доставки та забезпечує більш зручний спосіб управління замовленнями.

Переваги програми Poster

Програмний засіб для автоматизації роботи столової від Poster надає широкий вибір інструментів для керування закладом та містить в собі безліч корисних механізмів, які допоможуть в його роботі. Poster вийде встановити на будь-який ваш пристрій, тож офіціанти зможуть приймати замовлення біля столиків просто зі свого мобільного телефону.

Програма автоматизація від Poster — це єдина екосистема, яка охоплює бухгалтерський та складський облік, роботу з програмами лояльності та клієнтською базою, інтеграцію з різноманітними застосунками, прийом замовлень та роботу на касі. Крім того, програма автоматизації надає цілодобову технічну підтримку та 15 безплатних тестових днів для ознайомлення з роботою програми. Вона має власний застосунок для роботи з ПРРО та дозволяє створювати електронне меню і приймати замовлення на доставлення.