Цього року свій творчий ювілей святкує заслужений артист України, співак, композитор, поет, соліст Рівненської обласної філармонії Леонід Репета. Про це інформують в Рівненській обласній філармонії.

У 1987 році один з перших у Рівному створив рок-колектив, який став лауреатом першого у Західній Україні рок-фестивалю "Рок – культура 88" м. Луцьк.

У тому ж році заснував легендарний музичний гурт "Незаймана Земля", який став лауреатом першого Всеукраїнського фестивалю "Червона рута" (м. Чернівці, 1989 р.) з епатажною на той час програмою "Партійні аборигени", окремі пісні якої вийшли на LP та касетах в Канаді і США. Колектив став лауреатом фестивалів "Зелений світ – 90" (м. Київ) та "Тарас Бульба – 92" (м. Дубно).

З 1992 року почав сольну кар’єру автора і виконавця, і у тому ж році пісня "Марія. Фреска" стала кращою на фестивалі "Марія" (м. Трускавець).

Працював як композитор і виконавець на "студії Лева" м. Львів, де записав і видав музичний альбом "Діти вулиць" та ряд інших пісень.

У 1993-1995 роках працював на студії "Елема" м. Кропивницький (Кіровоград), де записав і видав альбом популярної музики "Несподіваний дощ" для гурту "Елема", а також одним із перших в Україні у 1994 році видав на CD україномовний рок-альбом "Роком круш!".

У 1996 році у Рівному створив Обласний благодійний фонд "Культура і мистецтво", у якому протягом десяти років працював на посаді художнього керівника та Голови фонду.

За цей період були проведені десятки культурно-мистецьких заходів та концертів за участю зірок української естради.

Видав авторські музичні альбоми "Адам і Єва","Льонька-емігрант", "Золота колія". У 1996 році став лауреатом телевізійного фестивалю "Мелодія -96" (м. Львів), у 1998 році лауреатом телевізійного фестивалю "Музична драбина" (м. Чернівці).

Музикант реалізував себе і у царині літератури. У його доробку поетична трилогія: "Сад земних вражень" 2010 р., "Ріка світу" 2012 р, "Дорога під сонцем".

З 2011 року працює солістом-вокалістом Рівненської обласної філармонії.

У 2015 році отримав почесне звання "Заслужений артист України".

Запрошуємо рівнян та гостей міста на творчий вечір Леоніда Репети "Дорога під сонцем" за участі ювіляра та артистів Рівненської обласної філармонії: Анастасії Янцур, Павла Мищука, Іллі Кубая, гурту ETNOmix, Ірини Козачук,академічного камерного оркестру Рівненської обласної філармонії.Диригент Юрій Скрипник, режисер та ведуча Таніна Позняк.

Квитки:
096 294 58 12
068 058 60 72
http://surl.li/hrvos

Читайте також: Анна Трінчер виступить у Рівному з вибуховою концертною програмою "Лише ти і я"