Фото ілюстративне
14 листопада у світі відзначають День боротьби проти діабету, Міжнародний день логопеда, День операційної медсестри та День молодих читачів, який щорічно відзначають у другий понеділок листопада.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

Церква вшановує 14 листопада вшановує пам’ять безсрібників і чудотворців Косми і Даміана (Кузьми і Дем'яна) Асійських і матері їх, мучениць Кірієни та Іуліанії, священномучеників Іоанна єпископа Якова пресвітера.

Косма і Даміан Асийські, відомі нам як Кузьма і Дем’ян. Вони жили в другій половині III-на початку IV століття. Вони були чудотворцями і лікарями, жили на території Малої Азії. Точні дати народження і смерті невідомі. Їхній батько був язичником. Вихованням хлопчиків в християнській вірі займалася мати. Пізніше вони почали вивчати лікарську науку.

За легендою, Господь дарував їм вміння зцілювати людей. Слух про їхні здібності швидко поширювався, що призводило до них щодня все більше і більше хворих пацієнтів. Вони ніколи не стягували з людей плату, за що і прозвали їх безсрібники.

ДЕНЬ АНГЕЛА 14 ЛИСТОПАДА

14 листопада День Ангела відзначаються власники таких імен: Агріппа, Адріан, Давид, Дасій, Дем’ян, Денис, Ермінінгельд, Іван, Кесар, Кіріена, Кузьма, Прокопій, Сава, Савініан, Федір, Феодотія, Фома, Юліанія (Юліанія, Юлія, Уляна), Яків.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ

Дерева ще не скинули листя - до неврожайного року і затяжної зими.

Багато снігу - до повені навесні.

Річки до 14 листопада вкрилися льодом - не розкриються до самої весни.

Помолитися Кузьмі і Дем'яна - до здоров'я для всіх членів сім'ї. Їм молилися і дівчата перед весіллям про міцне і довге сімейне життя.

Якщо наймолодший або слабкий член сім'ї покуштує на Кузьминки куряче серце, він весь рік буде здоровим і міцним.

Подаючи милостиню на Кузьму і Дем'яна, не можна дивитися жебракові в очі - прикмета погана.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ У ЦЕЙ ДЕНЬ

 

Воду після купання немовляти в цей день не можна виливати на вулицю. В іншому випадку малюк буде погано спати і багато плакати.

Сьогодні не можна їсти куряче м'ясо.

Не варто сьогодні братися за нові справи.