Фото ілюстративне
17 жовтня у світі відзначають Міжнародний день боротьби за ліквідацію злиднів, Всесвітній день донорства та трансплантації органів, Всесвітній день травм, День електронних таблиць, День яскравого одягу. За церковним календарем цього дня вшановують пам'ять священномученика Ієрофея (Єрофея), та Ігнатія Богоносця.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

Святий мученик Єрофей жив за часів гонінь на християнство. Він обіймав посаду в Афінському ареопазі. Але життя звело Єрофея з самим апостолом Павлом. Він повідав йому слово Боже і святий вирішив встати на цей нелегкий шлях. Завдяки апостолу Павлу в християнську віру звернувся ще один член ареопагу — Діонісій. Єрофей надалі став єпископом, будучи посвяченим апостолом Павлом. Завдяки проповідям Павла Діонісій і Єрофей знайшли любов до Господа і праведне життя. Наявність заборони на християнство не зупинило праведників.

Є думка про те, що праведники були присутні на похованні Богоматері Марії. Подробиці про відхід з життя єпископа Єрофея не дійшли до нас. Існують відомості, що праведник прийняв мученицьку смерть від рук язичників. Відхід з життя праведника стався в 1 столітті. Діонісія та Єрофея зображують на іконах, присвячених Успінню Матері Божої. Ця церковна традиція бере свій початок з VI століття у Візантії. Пізніше її продовжують і на Русі. Святого шанують, як на Заході, так і на Сході.

ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА 17 ЖОВТНЯ

17 жовтня іменини відзначають власники таких імен: Аммон, Вірінея (Вероніка), Володимир, Гаїй, Гурій, Давікт (Адавкт), Домніна, Евсевій, Елладій, Єрофій, Каллісфенія, Онісим, Павло, Проскудія (Просдока), Стефан (Степан), Фавст і Херімон.

ЩО СЬОГОДНІ НЕ МОЖНА РОБИТИ

  • Не можна довіряти незнайомцям, особливо якщо вони будуть вмовляти зробити якийсь вчинок. В цей день великий ризик бути обдуреним.
  • На Єрофія не слід скаржитися на життя, а також просити більше того, ніж це необхідно (наприклад, вимагати підвищення в зарплаті). В іншому разі проблеми почнуть множитися, як гриби восени. Зупинити цей процес буде вкрай складно.
  • Не рекомендується сьогодні зловживати алкоголем і ліками. Вважається, що і те, і інше призведе до проблем зі здоров'ям.
  • Не можна відзначати весілля в цей день, інакше шлюб буде недовгим або нещасливим.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ 17 ЖОВТНЯ

Якщо вечірня зоря червоного кольору, то погода буде вітряною.

Якщо в цей день випав перший сніг, то через сорок днів настане справжня зима.

Кінь фиркає — до тепла, хропе — до непогоди.

Свиня тягає солому — до бурі.