До суду скеровано обвинувальний акт за фактом поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

За даними слідства, 61-річний уродженець Полтавської області, проживаючи у м. Рівне, починаючи з 2016 року розміщував та публічно поширював через свої загальнодоступні сторінки у російських соціальних мереж «Однокласники» та «Вконтакте» дописи із символікою комуністичного тоталітарного режиму, поширення та публічне використання яких з 2015 року заборонено відповідним Законом України.

Під час проведення обшуку за місцем проживання чоловіка правоохоронці вилучили мобільний телефон та ноутбук, на якому виявлені його особисті сторінки з комуністичною символікою, у заборонених в Україні соціальних мережах «Однокласники» та «Вконтакте».

Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду для розгляду по суті.

Досудове розслідування проводили слідчі СВ РУП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

За матеріалами Рівненської окружної прокуратури

Читайте також: Загинув на Харківщині: Дубенщина в останню путь провела загиблого військового Сергія Манелюка (ФОТО)