Фото ілюстративне
18 серпня за церковним календарем вшановують пам'ять мученика Євстигнія Житника. У світі 18 серпня відзначають такі незвичні дати: День сокири, День відкриття гелію, День поганої поезії, День "Ніколи не здавайся".

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

Церква вшановує 18 серпня пам’ять мученика Євсигнія з Антіохії. Він народився в середині III ст. Впродовж 60 років він служив у військах римських імператорів Діоклетіана, Максиміана Геркуліта, Констанція Хлора, Костянтина Великого і його синів. На початку царювання святого Костянтина Великого Євсигній був свідком явища на небі зоряного Хреста, що віщував йому перемогу.

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

18 серпня День Ангела відзначають власники таких імен: Марія, Дарія, Симон, Іван, Христина, Юхим, Євдокія, Максиміліан, Євстигней.
 

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

У народі день назвали Євстигній Житник. Селяни 18 серпня закликали жниви, виходи на поле і, обернувшись на чотири сторони, закликали землю допомогти у дозріванні посівів.

Сьогодні до сходу сонця потрібно перерахувати всі свої гроші - це до успіху в майбутніх справах.

Яка погода 18 серпня – таким і грудень буде.

Земляні черв'яки виповзли із-під землі – чекай дощу.

Чайки купаються у воді – до негоди.

Щоб удача супроводжувала у всьому, роботу в цей день потрібно виконувати мовчки;

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ СЬОГОДНІ

 Заборонялося їсти хліб без солі або цибулі (також радили запивати хліб квасом). Наші предки вірили, що цей звичай допоможе жити в достатку і зберегти продовольчі запаси до наступної весни.