Фото ілюстративне
28 липня у день пам’яті князя Володимира відзначають хрещення Київської Русі.також в цей день відзначають Всесвітній день боротьби з гепатитом, День Української Державності

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

28 липня в Україні відзначають День пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира – Хрестителя Русі та День хрещення Київської Русі-України – релігійне і національне свято, яке духовно єднає українців навколо національної ідеї, живить віру у мир та добро на землі.

Хрещення Київської Русі стало епохальною подією, яка визначила подальший розвиток української держави і її місце серед європейських народів, зумовила подальший цивілізаційний та культурний хід історії. Разом із хрещенням київські князі утвердили державність, яка стала однією з найбільш успішних у тогочасній Європі. Завдяки прийняттю християнства князь Володимир Великий на тисячоліття вперед забезпечив входження Києва до європейської цивілізації, створив умови для формування унікального соціокультурного простору, який був і залишається невід’ємною частиною Європи.

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

28 липня День ангела відзначають: Володимир, Василь та Петро.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

В День Володимира Красного Сонечка обов’язково буде дуже сонячно.

Якщо у цей день липа пожовтіла – це до пізньої осені. Якщо інші дерева стали жовтими раніше липи, осінь прийде раніше, ніж зазвичай.

Якщо зранку пройшов дощ, далі протягом дня буде сонце.

Якщо дме південний вітер – погода буде сонячна.

Якщо грім гучний – буде дощ.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ СЬОГОДНІ

 Сьогодні заборонено займатися роботою по дому.

У цей день краще не займатися фізичною працею.

Не можна лихословити.