Тренінг з питань радіаційного та хімічного захисту стартував на базі Рівненської обласної клінічної лікарні.

Впродовж двох днів медиків навчатимуть наданню екстреної допомоги постраждалим при застосуванні хімічної, біологічної, радіологічної чи ядерної зброї - зброї масового ураження, повідомила пресслужба Рівненської ОВА.

«У час підвищеної небезпеки маємо бути готові до надання усієї необхідної медичної допомоги. Рівненщина перебуває у зоні двох атомних електростанцій, в області наявні нафтосховища. Також є загроза ракетних ударів із використанням бойових отруйних чи хімічних речовин», - звернувся до медиків-слухачів перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Як зазначив керівник закладу Віктор Ткач, медикам раніше не доводилося стикатися із подібними викликами, тому вдосконалення таких знань є необхідністю у цей час.

Навчання відбудеться за участю персоналу обласної клінічної лікарні, представників обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та Головного управління ДСНС України у Рівненській області.

Сьогодні стартувала теоретична частина, а завтра, з 9-ї ранку – практична.

До слова, на сторінці закладу попередили, що у звязку  з проведенням Тренінгу щодо дій персоналу Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка з організації надання екстреної медичної допомоги постраждалим при застосуванні хімічної, біологічної, радіологічної чи ядерної зброї - зброї масового ураження завтра, 10 червня, з 7.00 до 11.00 буде обмежений рух транспорту по території лікарні.

Читайте також: На Рівненщині працюють над залученням іноземних інвестицій