Минулого року 193 соціальні заклади у громадах області під’єднали до швидкісного інтернету. Мова йде про сільські школи, бібліотеки, будинки культури, лікарні та ФАПи, пожежні частини, ЦНАПи.

Це зробили за державні кошти у рамках проєкту Міністерства цифрової трансформації України «Інтернет-субвенція». Цьогоріч його мають намір продовжити. Тож громади, де соціальні заклади досі не мають доступу до якісної мережі, зможуть подавати документи на участь у ньому.

«Взагалі цей проєкт сам по собі став новаторським – такої субвенції раніше просто не було. І попри це громади дуже активно зголосилися на участь. Торік для Рівненщини передбачили понад 15 мільйонів гривень. В результаті тепер 85 сіл Рівненщини мають швидкісний інтернет. Серед них чимало віддалених населених пунктів, де доступу до мережі не було взагалі, - прокоментувала заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило. - Власне, підключення до мережі суттєво розширює можливості місцевих мешканців. Тому закликаю громади, де досі немає інтернету, докласти максимум зусиль, аби потрапити у цьогорічний проєкт».

За інформацією Рівненської ОДА.

Читайте також: На Рівненщині прогнозують снігові замети та хуртовини