Жителька Острога нарікає на роботу медиків. Усе через те, що останні не внесли її друге щеплення в електронну базу даних. Відповідно, зелений ковід-сертифікат вона отримати не може. Натомість, лікарі стверджують, другу дозу вакцини острожанці взагалі не кололи. Як таке могло статися - з'ясовувала наша Яна Євтушок.

Ще в серпні пані Надія щепилася першою дозою вакцини Пфайзер. Протипоказів у неї не було. Після ін'єкції жінку зареєстрували в базі та видали відповідну довідку. Жителька Острога стверджує, за деякий час вакцинувалася і другою дозою. Втім, минуло пів місяця, а даних про це у реєстрі досі немає.

Пані Надія додає, після введеної другої дози деякий час мала підвищену температуру, погане самопочуття та болі у руці, що є частою реакцією на вакцинацію.

Надія Гавчак звернулася до медсестри, яка її щеплювала. Медик зазначила, другу дозу вакцини жінці не вводила. Бо на її розсуд в пенсіонерки існували протипокази. Це підтвердив і головний лікар Острозького центру первинної медичної допомоги. Каже, згоди на щеплення жінка теж не підписувала. Припускає, пані Надія щось наплутала або не так усе зрозуміла.

Лікарі вже провели внутрішнє розслідування. Того дня бригада провела 54 щеплення вакциною Пфайзер. Медичного розливу не було, кажуть лікарі. Усі введені дози внесені в базу. Втім, Надія Головчак і досі цьому суперечить. Тож негайно звернулася у поліцію.

Нині пані Надія опинилася перед вибором. Або знову вакцинуватися, або ж так і не отримати зелений ковід сертифікат. У будь якому випадку стан здоров'я жінки не погіршиться, переконують медики. Якщо зважати на те, що перша доза була введена ще у серпні, то за версією обох сторін повторне щеплення чи то друге, чи то третє жінці не має зашкодити. 

Читайте також: Пішли проти системи: у школі на Рівненщині невакциновані вчителі ходять на роботу (ВІДЕО)