Пішли проти системи. У школі на Рівненщині невакциновані вчителі ходять на роботу. У закладі майже 90 працівників, серед них щеплених тільки 5. Відсторонити їх не має кому бо директор продовжила собі відпустку по догляду за дитиною. Нового керівника батьки призначити не дали. Тому попри наказ МОЗ, вчителі продовжують працювати і щеплюватись не хочуть. Чому, з'ясовувала Анна Яцук, яка повернулась зі Степангорода.

 Це школа у селі Степангород. Тут вчиться 650 учнів. Сьогодні всі вони за партами, на уроках. Хоча серед 87-ми працівників школи, вакциновані лише 5.

Відповідно до наказу МОЗ, нещеплені працівники школи повинні бути відсторонені від роботи. Щоправда зробити це нікому. Директор закладу продовжила собі відпустку по догляду за дитиною.

Керівника у школі нині не має. Заступниця директора коментувати ситуацію відмовилась.

В управлінні освіти намагались призначити виконуючого обов'язки керівника закладу. Втім батьки вчинили супротив.

Батьки у селі найбільше остерігаються дистанційного навчання. Кажуть, їм всеодно будуть вчителі вакциновані чи ні. Головне щоб працювали.

У Володимирецькій громаді 22 населені пункти. 85 відсотків педагогів провакциновані. Виняток село Степангород. Тільки 4 відсотки працівників школи там зробили щеплення від ковід. Тому вирішено, що педагоги - відмовники аби працювати будуть робити експрес-тести.

Вчителі на такі умови погоджуються. Бо щеплюватись не поспішають.

Також шукають в.о керівника школи. Дану людину можуть обрати працівники Степангородського навчального закладу серед колективу. Поки триватимуть усі перепитії - у школі швидше за все введуть канікули.

Виконуючого обов'язки директора Степангородської школи мають призначити вже до кінця дня, 17 листопада. Далі будуть приймати рішення з якого числа розпочинати канікули у школі.

Читайте також: На Рівненщині запрацював "вакцинальний" колцентр