Як підготуватися до Black Friday і як використати це свято з користю, розкажемо у статті.

Складіть список бажань

За місяць до дня Х почніть формувати список того, що ви бажаєте купити. Кожен пункт доповнюйте деталями, як-от необхідні характеристики, найкращий варіант кольору чи оптимальна ціна. 

Протягом кількох тижнів переглядайте та оновлюйте список. Додавайте туди нові деталі та видаляйте пункти, що втратили актуальність. Тож коли настане Чорна п’ятниця, ви не розгубитеся та не витрачатимете час даремно.

Визначтеся із товарами офлайн

Поки ще не почався попередній розпродаж, відвідайте офлайн-магазини та огляньте товари наочно. Протестуйте техніку та розпитайте в консультанта деталі, які вас цікавлять. Приміряйте одяг, щоб знати, що вам личить і який розмір варто взяти. Понюхайте парфуми, огляньте косметику та доберіть номер тонального крему, щоб пізніше придбати його онлайн на EVA.UA зі знижкою.

Стежте за цінами

Коли точний список бажань готовий, треба знайти ці товари в кількох онлайн-магазинах заздалегідь і спостерігати за цінами протягом кількох тижнів. Для цього додайте сторінки в закладки чи скопіюйте посилання на них у нотатку зі списком бажань. Контроль цін надасть вам змогу зрозуміти, чи продавець не підіймає ціни штучно для ефекту знижки та чи справді товар став дешевшим, ніж зазвичай.

Підпишіться на новини

Щоб використати всі можливості Чорної п’ятниці, підпишіться на спеціальну розсилку новин від улюблених магазинів. Завдяки цьому ви зможете заздалегідь переглянути список акційних товарів, отримаєте додаткову знижку чи ранній доступ до розпродажу. Також підписка надасть можливість дізнаватися про всі розіграші та подарунки від партнерів, які можуть зробити ваш шопінг ще економнішим.

Для максимальної вигоди завантажте офіційні додатки від магазинів. Цілком можливо, що купівля через них подарує ще кілька відсотків знижки, безплатне доставляння чи особливий сервіс.

Розумно оцінюйте акції

Black Friday — це не лише вигідний для покупців розпродаж, а й можливість для продавців заробити на людській жадібності чи скинути старий товар. Так, за акцією 2 за ціною 1 можуть продаватися продукти із критичним терміном придатності, знижка на 2-й товар у чеку змусить витратити зайві гроші, а подарунок може виявитися зовсім непотрібним. Тож треба бути обережними й купувати товар не через низьку ціну чи пропозицію магазину, а через реальну потребу в ньому. 

Групуйте замовлення

Покупки в інтернеті зазвичай вигідніші, ніж в офлайн-магазинах, але плата за доставляння інколи може перекрити різницю в ціні. Щоб уникнути такого, групуйте замовлення та замовляйте по кілька товарів у одному онлайн-магазині — цілком імовірно, що так вартість доставляння буде дешевшою або воно буде безплатним. Щоб зекономити на поштових послугах під час шопінгу в закордонних бутиках, формуйте спільне замовлення разом з друзями.