Полювання на школярів чи справедливий вирок. Резонансну справу 16-ти річного підлітка з Волині розглянув апеляційний суд Рівного. Юнака перед тим засудили до 6-ти років ув'язнення через те, що продав двом дівчатам 11 грам канабісу. Самі ж покупці були підставними та неодноразово просили юнака знайти для них марихуани. Рідні кажуть, хлопець ніколи не займався подібними речами, а на злочин його спровокувала поліція. То ж чи доведеться 16-річній дитині провести 6 років за ґратами, - знає Дмитро Тригубець

У 16-річного Євгена Обуховського поліція за допомогою двох підставних осіб здійснила дві оперативні закупки. Сумарно 11 грам канабісу юнак продав дівчатам, які попросили у нього дістати цей наркотик. Рідні шоковані, кажуть хлопець завжди зразково поводився, а обидва епізоди злочину, були спровоковані поліцією.

За цей злочин Ратнівській районний суд виніс вирок хлопцю у вигляді 6-ти років за ґратами. Це викликало неабиякий резонанс серед громадськості. Біля апеляційного суду Рівного зібрались небайдужі, аби висловити протест проти дій поліції, яка на їх думку замість справжніх бандитів полює на школярів.

Є багато запитань і до самої суті справи. В одному із епізодів в ній фігурує хлопець на ім'я Денис. Він ніби-то кудись поїхав з Євгеном на скутері, а коли повернувся скинув пакет з марихуаною для дівчат. Однак одна із них в своїх показах прямо звинуватила саме Євгена. Чому ратнівський суд приписує цей епізод саме підсудному- питання відкрите, каже захисник засудженого.

Хто цей Денис та чому дівчата самі зателефонували хлопцю через 4 місяці. Все виглядає, як завчасно спланована провокація каже адвокат. На питання суддівської колегії , чому хлопець, про якого йде мова, не фігурує в жодному провадженні, а на лаві підсудних знаходиться саме Євген, прокурорка не мала жодних аргументів.

Суд дослідив аргументи усіх сторін. Та скасував попередній запобіжний захист, змінивши його з тримання під вартою на особисте зобов'язання. 16-ти річний юнак нарешті після 2 місяців у сізо знову зможе повернутись до рідної домівки.

Попередній вирок суду скасовано. А саму ж справу повернули до Ратнівського суду на повторний розгляд. Однак Євген відтепер буде мати можливість повернутись на навчання та до свого звичного життя.

Читайте також: У рівненському суді розглядали справу щодо підпалу редакції