У Рівному розглядали справу щодо підпалу редакції "Четвертої влади". У цьому злочині обвинувачують двох учасників організованої злочинної групи. Відтак, сьогодні, 25 березня, захисник обвинувачених подав заяву про відвід судді. У ній адвокат зазначив підстави, що можуть свідчити про упередженість судді Рогозіна. Що вирішив суд та яка доля обвинувачених у справі - знає Яна Євтушок.

47-річного Анатолія Рикунова і його колегу 49-річного Леоніда Могилова звинувачують у вчиненні трьох злочинів. А саме: у вбивстві, готуванні до вбивства і підпалі редакції. Розслідуючи цей злочин, поліція встановила, що Шевчук і Мокринський є організаторами підпалу редакції "Четвертої влади". Підозрюваних виконавців – раніше судимих Рикунова та Могилова – затримали у липні 2018-го.

Відтак, Могилова та Рикунова суд залишив під вартою. Сьогодні, 25 березня, відбулося засідання у цій справі. Втім, на нього не з'явилися потерпілі. Захисник Олег Головчак подав заяву до суду, в якій просив про відвід судді Рогозіна. В ній зазначив, що є сумніви в його неупередженості, оскільки суддя Рогозін може упереджено відноситись до розгляду справи.

Прокурор в судовому засіданні заперечив проти задоволення заяви про відвід судді Рогозіна.

Суд відправився до нарадчої кімнати. Опісля ухвалив, що обставини, вказані в заяві, не містять підстави для відводу судді, і не можуть свідчити про його упередженість.

Проте, як виявилось згодом суддя Рогозін 8 грудня 2020 року сам написав заяву про самовідвід. А пов'язав це із нездоровою психологічною ситуацією, яка склалась по даному кримінальному провадженні. Відтак, у ній суддя Рогозін зазначив, що Рівненська обласна прокуратура звинувачувала його у взятті хабара в розмірі 50 тисяч доларів задля затягування справи. Крім того, розпускалися плітки ще за 35 тисяч доларів, які ніби то взяв суддя Рогозін за те, щоб відправити організатора злочину Мокринського під варту без застави. Дану заяву в залі засідань озвучив захисник Олег Головчак. Так чи інакше обвидві заяви адвоката про відвід Рогозіна суд відхилив. До слова, обом обвинуваченим продовжили термін тримання під вартою на строк 60 діб. 

Читайте також: З початку року у Рівному зафіксували 15 крадіжок елітних авто