З березня для 8-ми мільйонів українців - пенсію буде збільшено. Щонайменше на 100 гривень. Також продовжуються виплати надбавок для пенсіонерів старших 75 років, при наявності повного страхового стажу. Кому і скільки, розповість Дмитро Тригубець.

Уряд анонсував збільшення пенсій більш ніж для 8 мільйонів українців. Розмір пенсійних виплат держави в цілому сходиться з мінімальним прожитковим мінімумом. І якщо останній, для осіб які втратили працездатність, становить 1960гривень, то на такому ж рівні і розмір мінімальної пенсії. А її вже з 1 березня пенсії планують збільшити в рамках індексації. В середньому - на більш ніж 300 гривень. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Обіцяють також здійснити індексацію пенсій для науковців, військовослужбовців та усіх інших категорій пенсіонерів які до цього перерахунку не мали. Думки самих ж пенсіонерів різняться, одні кажуть що разом з субсидією її вистачає на витрати, інші ж кажуть в суттєве збільшення віриться мало.

Проте, в головному управлінні пенсійного фонду Рівненщини кажуть, урядом встановлена найнижча межа можливого підвищення пенсій, і це - 100 гривень. А також розповіли яким категоріям пенсіонерів було здійснено індексацію.

Перераховна пенсія буде і для чорнобильців та військовослужбовців строкової служби. При чому мінімальний розмір пенсійної виплати відтепер буде складати 2 200 гривень. Також продовжується виплата надбавок до пенсії, тим хто старше 75 років, у розмірі 400 гривень. Людям старше 80 років, доплата у розмірі 500 гривень. Але для обох категорій необхідно мати повний страховий стаж. Найбільша ж можлива виплата становить 19600 гривень.При появі будь яких питань пов'язаних з виплатою пенсій та її нового перерахунку, управління пенсійного фонду закликає телефонувати на гарячу лінію. Її номер ви можете побачити на екрані.(62-11-66) Виплата вже індексованої пенсії розпочнеться з 4 березня та буде тривати впродовж місяця.

Читайте також: Рівненські студенти приготували семиметровий бутерброд, щоб привітати дівчат зі святом