Шкільних олімпіад та конкурсів цього року не буде. Таке рішення прийняли в обласному та міському управлінні освіти. Адже ситуація із захворюваністю на спад не іде. Тому щоб не наражати на небезпеку ні дітей ні вчителів, інтелектуальні змагання вирішили не проводити. Свою думку з цього приводу висловили керівники шкіл, батьки та діти. Рішення приймалося враховуючи думку більшості.

Андрій неодноразово був учасником та переможцем олімпіад. Цьогорічну їх відміну вважає недоцільною, адже завдяки їм збільшувалися шанси здати ЗНО та вступити в обраний виш.

Такої ж думки і деякі рівненські педагоги, зокрема керівник ліцею "Елітар" певен, що олімпіади можна було б провести дистанційно та з дотриманням усіх карантинних вимог. За його словами, саме на олімпіадах діти можуть показати свої можливості та знання, а ще подолати страх та навчитися виборювати першість.

У закладі вважють, найкраще було б придумати як провести олімпіади в умовах карантину, а не їх відміняти. Якщо шкільні інтелектуальні змагання заклади освіти, ще якось провести можуть, то районні, обласні та всеукраїнські олімпіади точно цього року відбуватися не будуть.

Якщо шкільні конкурси та олімпіади відмінили, то захист робіт Малої Академії Наук - ні. Оскільки тут не передбачена письмова робота, захист відбувається усно. В нових умовах його будуть проводити в режимі онлайн.

Читайте також: Відсьогодні на Рівненщині діє нове епідемічне зонування