Уряду доручили невідкладно перевірити готовність лікарень до надання допомоги хворим та посилити контроль за дотриманням карантину.

Президент Володимир Зеленський доручив уряду мобілізувати сили для уникнення другої хвилі коронавірусної інфекції. Це пов'язано зі стрімким зростанням кількості хворих на COVID-19 в Україні. 

Про це йдеться на сайті президента.

Зеленський доручив прем'єру Денису Шмигалю невідкладно провести комплексну оцінку готовності лікарень для надання допомоги хворим, а також забезпечити заклади всім необхідним обладнанням.

Крім того, уряд повинен забезпечити медичних працівників засобами індивідуального захисту в повному обсязі та посилити контроль за дотриманням карантинних заходів.

Також Кабмін має переглянути режим роботи контрольно-пропускних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

"Україна вміє мобілізуватися, якщо треба. Саме час уряду мобілізувати сили для уникнення другої хвилі коронавірусної інфекції, яка може мати страшні наслідки не лише для економіки, а й для нашого людського капіталу", – зауважив президент. 

Читайте також: На Рівне нщині діагностували 39 нових випадків COVID-19