фото ілюстративне
Базилік корисний при комплексному лікуванні застуди та грипу, завдяки природним антибіотикам, що входять до складу ефірної олії, що володіє бактерицидною, дезинфікуючою і фунгіцидною дією, що підтверджено науковими дослідженнями американського вченого Стівена Маймса зі штату Нью-Гемпшир.

Проти від астми

Базилік священний дійсно полегшує напади астми, розслаблює м'язи дихальної системи звільняючи шлях повітрю. Все це можливо завдяки ефірним оліям і Фітонутрієнти, що містяться в ньому. Ні, базилік не скасовує основні методи лікування астми, але послужить хорошим доповненням до щоденного набору засобів для контролю над хворобою.

Базилік священний знімає стрес, лікує серце і судини

Завдяки евгенолам, що міститься в ефірному маслі базиліка священного, знижується рівень холестерину в крові, що дуже корисно при гіпертонії та інших хронічних хворобах серцево-судинної системи. Наукові дослідження, проведені в 2017 році, стверджують, що базилік захищає серце від шкідливого впливу вільних радикалів завдяки вітаміну C і евгенол, що необхідно використовувати при лікуванні хронічних хвороб. Там, де нормальний тиск крові і немає болю в серці, з'являється можливість для розслаблення нервової системи і зняття стресу. Саме тому деякі вчені стверджують, що базилік - це трава на всі випадки життя. Зняттю стресу сприяє і калій, що витісняє натрій і розслабляючи напружені кровоносні судини.

Лікує рак

Вчені встановили, що базилік священний бореться з деякими видами раку (в якості профілактичного заходу), що можуть виникнути в порожнині рота, завдяки евгенолам. Інші дослідження, проведені ще в 2010 році, також підтверджують, що базилік служить надійним захисником від раку. Урсолова кислота, що міститься в базиліці священному, підсилює апоптоз, що корисно при лікуванні ракових пухлин. Саме так стверджує звіт про дослідження, проведене Вівек Ядавом в Техаському університеті.

Священний базилік від каменів в нирках

Листя базиліка священного володіють м'якою сечогінною дію, що корисно при сечо-кам'яній хворобі для виведення надлишків сечової кислоти з організму. Саме сечова кислота викликає утворення уратів (каменів в нирках). Регулярний прийом відвар з базиліку допоможе збільшить частоту сечовипускання і послужить профілактикою, а оцтова кислота і компоненти ефірної олії сприяють розчиненню і безболісного виведення каменів з організму. Саме безболісного, адже базилік має знеболюючу дію.