Мігрені - це головні болі, що відрізняються високою інтенсивністю, які можуть застати вас зненацька в той момент, коли у вас просто немає сил дістатися до найближчої аптеки. Використання народних рецептів і засобів рятування від мігрені підійде тим, хто віддає перевагу природні способи лікування, а також тим, хто не може приймати болезаспокійливі засоби з цілого ряду причин.

Використання трав і спецій в якості народного способу позбавлення від мігрені.

Імбир

Згідно з результатами дослідження, опублікованими в журналі Phytotherapy Research Journal, присвяченому фітотерапії (лікування лікарськими травами), корінь імбиру є одним з кращих інгредієнтів для усунення симптомів мігрені в домашніх умовах. Ефективність імбиру криється в тому, що він блокує простагландини, тим самим знижуючи інтенсивність головного болю. Варто зазначити, що аналогічний принцип використовується в більшості нестероїдних протизапальних препаратів, створених для усунення головного болю. Оптимальним варіантом використання імбиру для позбавлення від мігрені в домашніх умовах є приготування імбирного чаю. Вам необхідно очистити імбирний корінь, і нарізати його на дрібні шматочки. Додайте нарізаний імбир в киплячу воду, і варіть на повільному вогні протягом приблизно 10 хвилин. Після цього ви зможете процідити отриманий чай, і додати сік лимона або мед за смаком.

Ромашка

Ромашка має заспокійливу і протизапальну дію, що робить її неймовірно ефективним народним засобом для боротьби з мігренню. Чай з ромашки - найбільш ефективний спосіб використання всіх її цілющих властивостей. Кращим сортом даної рослини для позбавлення від головного болю і мігрені є ромашка аптечна. Додайте дві ложки ромашки на склянку води, і варіть суміш на повільному вогні протягом 5 хвилин.

Яблучний оцет

Яблучний оцет володіє цілим рядом цілющих властивостей, які роблять його одним з найпопулярніших народних засобів. Яблучний оцет активно використовується для контролю рівня цукру в крові, зниження ваги, а також для запобігання і зниження інтенсивності головного болю і мігрені. Просто візьміть стакан води, і додайте в нього дві столові ложки яблучного оцту. Випийте отриману суміш, щоб знизити інтенсивність головного болю. Крім того, ви можете додати столову ложку меду, щоб зробити напій більш приємним на смак. Навіть якщо ви не страждаєте від мігрені, ви можете випивати склянку води з розведеною в ньому столовою ложкою яблучного оцту кожен день, щоб запобігти появі головного болю, і зміцнити ваше здоров'я.

Лавандова олія

Лавандова олія має дуже приємний запах, і, крім того, ви можете використовувати його в якості ефективного засобу для боротьби з мігренню в домашніх умовах. Перша інформація про ефективність лавандового масла в боротьбі з мігренню була опублікована в журналі European Journal of Neurology (Європейський журнал про неврологію). Розчиніть чайну ложку лавандового масла в трьох чашках киплячої води, і робіть інгаляції протягом 15 хвилин. Крім цього, ви можете змішати лавандову олію з маслом перцевої м'яти, після чого ви повинні нанести невелику кількість масла в область скронь, і акуратно масажувати їх для усунення больових симптомів. Ви зможете домогтися кращого результату, якщо будете поєднувати інгаляції і аплікації з цього неймовірно корисного масла. Однак пам'ятайте про те, що лавандова олія не рекомендується приймати всередину, через те, що воно може викликати розлад шлунка і проблеми з травленням.

Дівоча трава (піретрум)

Дівоча трава або пиретрум активно використовується для боротьби з мігренню протягом декількох десятиліть. Популярність цієї трави виросла після публікації результатів досліджень, які підтвердили її високу ефективність. Різні наукові організації, такі як «Американська асоціація головного болю», підтвердили ефективність цієї цілющої трави в боротьбі з мігренямі. Листя дівочої трави найкраще використовувати для приготування чаю, додаючи їх в киплячу воду. Після приготування чаю ви можете додати трохи меду, щоб нейтралізувати природну гіркоту дівочої трави.