Користь волоських горіхів доведена багаторічним досвідом і науковими дослідженнями. Волоський горіх допомагає при діабеті та ожирінні, знижує холестерин і покращує обмін речовин

У народі горіх волоський вживають при кровотечах, катарах шлунка і кишок, при проносах, рахіті, а також при подагрі - всередину і зовнішньо

Зовнішньо препарати з волоського горіха застосовують:

  • для загоєння ран при хронічному ртутному отруєнні;
  • при розпушуванні ясен, викликаних на цингу;
  • при золотушному запаленні очей.

Корисно застосовувати препарати з волоського горіха від круглих глистів.
Розжований горіх волоський можна використовувати як пластир, прикладаючи його до нариву.

Рецепти і способи застосування волоського горіха

Відвар з волоського горіха для внутрішнього і зовнішнього застосування: 20 грамів нарізаного молодого листя або незрілих плодів волоського горіха на 200 мл окропу настоюють протягом 20 хвилин; по 1 ст. ложці 3 рази на день.

Настоянка волоського горіха: літром спирту заливають (в крайньому випадку горілкою) 30 дрібно нарізаних незрілих плодів і настоюють в пляшці на сонці протягом 14 днів.

Мазь для ран: 15 грам (1 ст. Ложку нарізаних листя горіха залити 100 грамами соняшникової олії, витримувати тиждень, потім масло з листям прогріти в киплячій водяній бані протягом 3 годин, двічі процідити крізь марлю, кип'ятять ще протягом 30 хвилин, після цього додають 15 грам жовтого воску для отримання мазі.

Користь зрілих волоських горіхів

Зрілі волоські горіхи не менше корисні для організму людини, хоча й не мають яскраво виражені лікувальні властивості. Головне не переїдати - волоські горіхи дуже калорійні/

Для підтримки здоров'я і тонусу рекомендується з'їдати не менше 30 грамів волоських горіхів в день (7 ядерець або 14 половинок) для:

  • Профілактики діабету, лікування серцево-судинних захворювань і метаболічного синдрому;
  • Підтримки здоров'я нігтів, схуднення та профілактики ожиріння;
  • Профілактики раку простати, раку грудей і інших видів раку;
  • Підтримки чоловічої сили.

Чим корисні перегородки волоського горіха

Заповнення дефіциту йоду: півсклянки перегородок волоського горіха висипте в емальовану каструльку, залийте 2 склянками холодної води і доведіть до кипіння; зменшивши вогонь і варити ще хвилин 10; остиглий відвар процідіть і тричі в день пийте перед їжею по одному ковтку; тривалість прийому даного відвару коливається від 1 до 4 тижнів.

Лікування кон'юнктивіту: півсклянки порошку подрібнених на кавомолці перегородок горіха залийте півтора склянками холодної води і, довівши до кипіння, залиште на слабкому вогні на 20 хвилин; процідіть через кілька шарів марлі; рідиною змочуйте ватні тампони і накладайте на кілька хвилин на повіки протягом тижня.

Лікування аденоми простати, простатиту, кісти яєчника відваром горіхових перегородок: дві столові ложки перегородок заливають окропом (1,5 склянки) і кип'ятять на слабкому вогні 20 хвилин. Настоюють протягом години. Випивають за день в 3 прийоми.

Спиртова настоянка з перегородок волоських горіхів

При хворобах щитовидної залози, шлунково-кишкового тракту, суглобів, гіпертонії рекомендується заповнити темну півлітрову пляшку перегородками на одну третину, залити доверху горілкою і настоювати 2-3 тижні. Після процідити і приймати по 1 ст. л. перед їжею.

При цукровому діабеті: 2 ст. л. перегородок потрібно залити горілкою так, щоб вона повністю їх покрила і настояти тиждень. Приймати настоянку перегородок волоського горіха щодня по 5-6 крапель, попередньо розвівши їх двома ложками води. Курс лікування може зайняти від трьох тижнів до 3 місяців, а контролювати його результативність дозволяє аналіз рівня цукру в крові.