Красива посмішка - одна з умов привабливості, а значить стежити за станом зубів необхідно так само ретельно, як і за фігурою і станом шкіри. У найближчі пару тижнів нам не вдасться відвідати гігієніста, а наліт продовжує псувати емаль. Кілька способів, які повернуть природний відтінок зубів, за умови, що ви поставитеся до виконання рекомендацій з усією відповідальністю.

Відбілювання содою

Продукт, що знаходиться в будь-якому будинку. Абразивні частинки прекрасно видаляють наліт будь-якої складності, проте використовувати таку агресивну речовину потрібно з обережністю, щоб не пошкодити емаль. Для приготування нам знадобиться чайна ложка соди і трохи води, щоб перетворити соду в кашку. Цією «пастою» чистимо зуби, але не ковтаємо. Не тріть активно, інакше разом з нальотом знімете частину емалі. Ретельно прополощіть рот водою. Стоматологи рекомендують використовувати соду не частіше, ніж раз на тиждень, інакше можна отримати зворотний ефект через пошкодження емалі.

Кокосова олія

Наше улюблене масло для обгортань і зволоження шкіри прекрасно працює як антибактеріальний засіб для порожнини рота. Лауринова кислота, яка містить в кокосовій олії, допомагає боротися з карієсом і іншими неприємними захворюваннями, на зразок стоматиту. Щоб масло подіяло, необхідно потримати в роті ложку масла, поки воно не стане більш рідким під впливом температури тіла. Полоскати маслом зуби протягом 10 хвилин. Після процедури ретельно прополіскують рот водою, вже через кілька застосувань ви помітите, що наліт починає накопичуватися все менше.

Відбілювання полуницею

Звичайно, солодка ягода не володіє яскраво вираженим відбілюючим ефектом, однак відбілюючі ферменти полуниці дозволяють використовувати її в якості підсилюючих інгредієнтів в складах для відбілювання зубів. Один з ефективних рецептів - полуниця з содою. Додаємо полуницю в розбавлену у воді соду, потім наносимо склад на зуби і тримаємо п'ять хвилин. Після цього обов'язково почистіть зуби вашою звичайною пастою, бажано, щоб вона володіла зміцнюючими властивостями.

Лимонна кислота у відбілюванні

Корисний лимонний сік прекрасно бореться з хвороботворними бактеріями, освіжає подих і допомагає боротися з нальотом не гірше соди. Однак і тут необхідно дотримуватися обережності, адже підвищена кислотність не сприяє зміцненню емалі. Нам не потрібно нічого, крім вашої звичайної пасти і часточки лимона: капає кілька крапель на щітку з пастою і чистимо зуби, потім обполіскуємо рот і чистимо ще раз, але вже звичайною пастою без лимона. Періодичні кислотні чистки приведуть зуби в порядок всього за пару тижнів