Сьогодні іменини святкують Антон, Іван, Мартин, Зіта, Феліція, Роксолана.

АНТОН

Це ім'я, імовірно, пішло від давньоримського імені Антоній, що означає "вступаючий у бій".

Маленькою дитиною Антон чарівний і відразу ж розташовує до себе. Ці якості зберігаються в нього на все життя. Основні риси характеру Антона багато в чому схожі з характером матері, але основною опорою в дитинстві для нього є батько. До батьків Антон ставиться завжди з любов'ю й повагою.

Під час навчання в школі Антон не відзначається успіхами й у загальній масі учнів непомітний. Але якщо Антон після школи вирішить продовжити освіту, тоді він перетворюється прямо на очах: буде багато займатися й добре здавати іспити. Не боїться роботи, охоче береться за будь-які справи й у підсумку вміло справляється з ними. На роботі він стане майстром своєї справи, може стати і талановитим ученим. Любить книги й читає їх з величезним задоволенням.

Антон у відносинах з жінками імпульсивний, почуття іноді беруть гору над розумом, і тоді він може нанести образу близькій людині, але доброта й лагідність дозволяють уникати йому серйозних конфліктів.

До вступу в шлюб Антон ставиться з усією серйозністю.

ПРИВІТАННЯ

Нехай під крилами своїми
твій ангел береже тебе,
Дарує лиш приємні миті,
і долю добру хай пошле.

ІВАН

Це ім'я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає "Яхве (Бог) змилостивився, помилував".

Хлопчики з таким розповсюдженим ім'ям можуть мати самий різний характер. Вони можуть бути тихими й непримітними, можуть бути непосидами й бешкетниками. В Іванах можливе сполучення найрізноманітніших якостей: сили й слабості, добра й жорстокості, ніжності й гніву

Мають надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, за багато що беруться й багато чого їм вдається зробити. Івани зустрічаються серед людей самих різних професій, вони можуть бути лісорубами, поетами, льотчиками, лікарями, вантажниками. Відкриті назустріч усьому світу.

Завжди в курсі справ своїх родичів і близьких знайомих. За столом прагнуть зібрати численну компанію й повеселитися від душі. Івани, як правило, щедрі, але зустрічаються й скупі. Серед захоплень неодмінно футбол, риболовля. Політичні події теж не залишаються осторонь. Жінці, що вирішила зв'язати свою долю з Іваном, треба пам'ятати, що її буде чекати відчайдушне життя. Будинок завжди буде відкритий, вервечка гостей ніколи не буде перериватися.

Іван довірливий і чуйний. Він гнучкий, але може бути й упертим, якщо справа торкнеться його кревних інтересів. Дорожить шлюбом, але може захопитися однієї з подружок дружини.

Не ревнивий. Але на залицяння за своєю дружиною може відреагувати непередбаченим чином. У домашнім господарстві роботу ділить на чоловічу й жіночу й свою частину справ виконує без нагадувань. Діти дуже люблять батьків, що носять ім'я Іван.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел-Хранитель вночі
Запалить тобі три свічі…
Перша свіча – за любов:
Даруй її знов і знов.
Друга – за доброту,
правду і прямоту…
Третя свіча – оберіг
Від всіх негараздів і лих.

МАРТИН

Ім'я це латинського походження, означає: войовничий, подібний до Марса.

Хлопчики з таким ім'ям ще в дитинстві дивують однією якістю: вони дуже обов'язкові й усе, що починають, доводять до кінця, хоча багато хто з них замкнуті, нерішучі й боязкі. По натурі вони домосіди, вічно клопочуть по господарству.

Люблять рибний лов, займаються спортом. Друзів підбирають із розбором. Скромні, прагматичны, розважливі. Беруться за будь-яку справу. "Зимові" - зі складним характером, люблять сперечатися по дріб'язках і доводити свою правоту. Багато читають. Часто неуживчиві, і тому, незважаючи на явні здібності, мало процвітають у житті.

Бувають двічі в шлюбі, і тільки в другому їм вдається створити сім'ю. У них золоті руки, вони господарські, прекрасно водять машину й самі ремонтують її. З них виходять гарні підприємці. Успішно вони освоюють і професії слідчого, водія, лікаря, кінооператора, столяра. Є серед них і священнослужителі.

"Літні" - скромні, нерішучі, часом їм не вдається реалізовувати свій талант. Дуже товариські й гостинні, люблять поговорити по телефону. Наділені політичним даром, малюють. "Осінні" - розважливі, у сім'ї - лідери. Воліють жити разом з батьками. Роблять прекрасну кар'єру.

ПРИВІТАННЯ

Ти вір в життя і будь собою.
Хай час летить собі, а ти,
Як сонце ранньою весною,
Цвіти промінням золотим.
І хай в очах твоїх відкритих
Нестримна молодість буя,
І хай несе тебе по світу
Життя бурхлива течія.
І завжди ангел-хоронитель
Тебе боронить від біди,
Ти просто вмій життю радіти
Й по ньому з усмішкою йди!

РОКСОЛАНА

Ім’я Роксолана має три версії походження. Згідно з першою версією, ім’я Роксолана — це представниця древнього племені роксоланів або аланів — сарматської народності, що жила по берегах річки Рокс/Аракс. За іншою — ім’я Роксолана походить від іранських слів “рокс”/”рукс” — «світлий», «сяючий» та «алан» — представник народності алани, тобто «світла аланка». А третю версію про вигаданого імені, складеному турецьким послом з імен Роксана і Алана, привели вже вище.

Роксолана примудряється поєднувати у своєму імені і в характері дві протилежності: твердість і м’якість. «Рокс» дає цілеспрямованість, честолюбство, яскравість, активність, позитив — такі люди завжди ставлять цілі, йдуть до них, не ниють, шукають шляхи, а не виправдання. А «Лана» — це східна млість, жіночність, привабливість, прагнення до краси, творчості, задоволень.

Роксолана в дитинстві не доставляє клопоту, скоріше, навпаки, дівчинка — предмет батьківської гордості. Не дуже відкрита зовнішнього світу. У дитячому віці Роксолана більше як ніби занурена в себе, вивчає тайники своєї душі.

У школі розкривається, т. к. Роксолана любить колектив, керувати, командувати, але по справі. У ній немає зайвої самовпевненості та ніжинської владності. Однокласники її люблять, друзів легко заводить. Обожнює залицяння, сама досить доброзичливий і уважний до оточуючих людей.

Працювати Роксолана не те що не любить, а просто ненавидить нудний, рутинна праця, без якого часто ніде не досягнеш результату. Вона прекрасний організатор, лідер. Її стихія — всім розподілити те, що їй самій робити не хочеться. Кращий варіант для її професійної сфери — це підприємництво, творчість, организаторство.

У любові Роксолана гравець. Ставить на червоне! Якщо чоловік — то цар, якщо кохання — то неземна пристрасть, якщо залицяння — то Місяць з неба. І їй вдається домогтися цього. Часто Роксолана дуже вдало виходить заміж за статусного і забезпеченої людини. Не буде страждати в шлюбі, якщо щось піде не так — заведе коханця або вдариться в який-небудь проект, подорожі, творчість. Побут у Роксолани організований на найвищому рівні. Господиня вона відмінна, але легко може користуватися послугами найнятого персоналу. Дітей народжує в зрілому віці, вкладає в них всю душу.

ПРИВІТАННЯ

З днем Ангела Вас вітаю,
Всіх земних благ Вам бажаю
За душу людяну і простоту;
Всі квіти світу Вам дарую
За добре серце й доброту.
Хай доля зачарує Вам світ здоров’ям,
Щастям, миром і натхненням.
Бажаємо прожити ще сто літ
Під Божим і людським благословенням!