Як схуднути - одвічне питання. Їм періодично задаються і чоловіки, і жінки. Вчені вирішили полегшити людям пошук ідеального рецепта схуднення і назвали топ-6 продуктів, які допоможуть скинути зайві кіло.

Топ-6 продуктів, які допоможуть скинути зайві кілограми

Яйця.

Дають тривале відчуття ситості, при цьому містять досить невелику кількість калорій. Дослідження за участю 30 жінок із зайвою вагою показало, що ті з них, які почали вживати за сніданком яйця замість бутербродів, з'їдали менше іншої їжі протягом наступних 36 годин - в результаті це дозволяло їм успішніше худнути.

Капуста. 

Цей овоч відрізняється високим вмістом тартронової кислоти. Даний тип кислоти гальмує перетворення вуглеводів в жир.

М'ясо.

Нежирна яловичина і куряча грудка - найбагатші джерела протеїну, який здатний активізувати процеси спалювання організмом калорій.

Бобові.

Вчені рекомендують сочевицю, квасолю, горох та інші бобові овочі. Насиченість білком і клітковиною сприяє тому, що після їх вживання почуття ситості тримається довше. Таким чином, ви з'їдаєте менше іншої їжі, в тому числі шкідливої і калорійною.

Творог.

Вчені довели, що вживання сиру сприяє схудненню. Взаємодія міститься в цьому продукті кальцію з незамінними амінокислотами інтенсивно впливає на жировий обмін клітин і окислення жирів, що сприяє зменшенню жирового шару на тілі.

Горіхи.

Вживання горіхів надовго усуває голод, так як в шлунку рослинна клітковина, яка у великій кількості міститься в горіхах, набухає і збільшує обсяг з'їденого. Крім того, горіхи містять піноленовую кислоту, яка стимулює вироблення особливих речовин, які знижують апетит.