Шкіра навколо очей не має сальних залоз. Саме в цій області з'являються перші зморшки. Тому вона потребує постійного зволоження і живлення.

Сьогодні можна вибрати найрізноманітніші засоби по догляду за шкірою в області очей, включаючи патчі. Вони сьогодні лідирують серед всіх засобів. Крім готових кремів і масок, будь-яка жінка може в домашніх умовах приготувати маски. Ось кілька найбільш ефективних масок для шкіри навколо очей.

Золота маска

Так називають маску, в основі якої куркума. Можна робити маску тільки з куркуми з додаванням чистої кип'яченої води, тому що в куркумі міститься багато корисних речовин. Необхідно додати стільки води, щоб вийшло в'язка маса, що нагадує сметану. Маска наноситься на 20 хвилин, а потім змивається. При бажанні можна додавати в маску соду, банан або мед. Так ніжна шкіра отримає ще більше харчування.

Маска на основі масел

За основу береться касторове, мигдальне, кокосове або оливкове масло. У нього додається дві краплі ефірного масла. Наноситься така маска кінчиками пальців, якими необхідно акуратно постукувати по шкірі. Масляна маска зволожить шкіру і зніме втому.

Картопляна маска

Сиру картоплю добре знімає набряки і надає очам ясний погляд. Для приготування половину картоплини натирають на дрібній тертці. В отриману масу додається 1 чайна ложка лляної або вівсяної муки. Маса добрерозмішується і наноситься на повіки. Тримати маску необхідно 15-20 хвилин, а потім змити.

Огіркова маска

Фахівці називають огіркову маску справжнім порятунком і «швидкою допомогою» для чутливої шкіри повік. Огірок моментально зволожить суху шкіру, а також зробить її більш світлою. Можна нарізати огірок гуртками, а можна натерти на тертці. Щоб маска не розтікалася, огіркову масу треба спочатку нанести на ватний диск, а потім прикласти до повік.

Ліфтинг-маска з крохмалю

Ця маска по праву вважається лифтингом, так як підтягує і приховує зморшки. Для приготування беруться 2 столові ложки картопляного крохмалю і вершки. У готову масу додається кілька крапель вітаміну Е. Після цього суміш накладається на чутливу шкіру.

Щоб маски дали покладений ефект, їх необхідно робити регулярно. Тоді через деякий час можна буде побачити, що кількість зморшок скоротилося, а шкіра стала світлішою.