фото ілюстративне
Начальник управління нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Василь Тонконоженко повідомив, що у дитини, яка відпочивала у одному з розважальних закладів Рівного, виявили сальмонельоз.

Нагадаємо, у Рівному спалах кишкової інфекції зафіксували у шістьох дітей, які відвідали сімейно-розважальноий комплекс Fly Kids.

Фахівці Держпродспоживслужби вже були у розважальному центрі взяли змиви із посуду та відібрали залишки продуктів, які відправили на експертизу.

Василь Тонконоженко зазначає:

У Fly Kids ця компанія принесла свої торти. А це заборонено, заклад не може такого допускати. Але й стверджувати, що це тортами отруїлися ці діти ми не можемо, так, як немає результатів лабораторних досліджень. Поки не буде результатів дослідження персоналу та сировини, з якої готували усе, в тому числі й торти, говорити, що це заклад винен — не можна".

На сьогоднішній день діти почувають себе добре.

А другий спалах кишкової інфекції Рівному зафіксували цього тижня.  26 січня, під час святкування весілля в рівненському ресторані «Адалін», кишкову інфекцію підчепило семеро людей. 

"У ресторан на весілля відвідувачі приносили свої торти", - додав Василь Тонконоженко.

Наразі заклад та його працівників перевіряють.