Новорічна ніч позаду. У минулому залишився 2019 рік, всі проблеми і турботи на себе бере стальний Щур. Але що ж йому належить зробити в першу чергу? І це вранці 1 січня. Звичайно ж, зробити так, щоб було добре. Отже, що ж зробити такого, щоб і голова була ясна та легка швидше, і дихання не нагадувало видих Горинича? Згадаймо народні методи і оцінимо за 5-бальною шкалою їхню соціальну значимість для справи похмільної.

Бульйони

Перший, самий перевірений і дієвий спосіб - жирний, наваристий бульйон після пробудження. Бульйон курячий, яловичий або свинячий - не настільки важливо, хоча різниця, звичайно, є. Найголовніше тут - процеси і ефект. Так ось, для виведення токсинів з організму потрібно рясно вжити їжу, яка містить більше жиру. Такий, безсумнівно, є бульйон. Для кращого засвоєння - гарячий бульйон. Так, наприклад, любителі холодцю можуть розігріти дану смакоту і вжити в рідкому вигляді. Увечері - в холодному густому, вранці - в гарячому рідкому. Універсальний, можна сказати, продукт. Настійно рекомендується вжити з головкою часнику або з хроном.

  • Ефект від похмілля - 5 балів.
  • Від перегару - 3 бали.

Розсіл

Саме він, натуральний огірковий або капустяний розсіл. Головне слово тут - натуральний. Бо який з магазину та в красивій баночці - зовсім інший. Правильно, звичайно, за пару тижнів до Нового року заквасити капусту, а мінімум за три місяці - огірочків. Так хто ж так далеко дивиться? Але тим не менше є люди в наших оселях. Чудодійний ефект даного продукту підтверджено, мабуть, всім, чим тільки можна: від часу до британських вчених. Огірковий напій вкрай позитивно впливає на мікрофлору шлунка, а капустяний - ще й на роботу підшлункової-кишкового тракту і серця через рекордний вміст калію і натрію. Але саме через це капустяний розсіл не рекомендують вживати гіпертонікам.

  • Ефект від похмілля - 5 балів.
  • Від перегару - 0 балів.

Горіхи. Олія

Як говорилося вище, для підняття життєвого тонусу потрібно вжити жирної їжі побільше. От саме горіхи і є та сама їжа, якщо не брати до уваги бульйонів. Старожили радять кілька волоських горіхів розштовхати і вжити, ретельно пережовуючи. Можна зі сметанкою перемішати, але з дуже невеликою кількістю. Щоб збити перегар надовго, можна пожувати шматочок мускатного горіха. Спосіб перевірений, надійний.

  • Ефект від похмілля - 2 бали.
  • Від перегару - 4 бали.

ЗСЖ.

Спосіб, який точно підвищить тонус, - зарядка і контрастний душ з ранку. По-перше, гарантовано підбадьорить. По-друге, змиє з вашого «втомленого» тіла все те зайве, що вам довелося перенести з минулого року в новий. Зокрема, продукти розпаду тих самих токсинів, що випали у вигляді опадів поту.

  • Ефект від похмілля - 3 бали.
  • Від перегару - 0 балів.

Коктейлі

 

Коктейль «Лимонний видих». Лимон з шкіркою ріжуть дрібними шматочками, додають склянку апельсинового соку і ложку меду. Також бажано додати гілочку петрушки. Все це перемішати міксером і вжити. Бадьорить, знімає перегар. Знімає похмільний синдром коктейль «Бадьорість». У свіжозавареної кави додати дві чайні ложки коньяку або ром, вичавити в чашку половину лимона. Перемішати і випити дуже гарячим. Найпростіший коктейль від похмілля - «Мохіто лайт». Половинку лайма вичавити в склянку і залити солоною мінералкою. Вичавлений лайм опустити туди ж. Дати настоятися не менше півгодини і випити маленькими ковтками.

  • Ефект від похмілля - 2-3 бали.
  • Від перегару - 0-1 бал.

Оцет

Продукт, який вживається в їжу нормальними людьми лише в якості добавки до чого-небудь. Ось і в разі післясвяткового стану використовують його в сукупності з іншими інгредієнтами. Так, наприклад, якщо полоскати ротову порожнину склянкою води з декількома краплями оцту кілька разів протягом 2-3 годин, від перегару можна позбутися.

  • Ефект від похмілля - 1 бал.
  • Від перегару - 3 бали.

Спеції

Спеції є відмінним засобом від похмільних недуг. Такий спосіб широко поширений в країнах Азії. Індуси на ранок після розпивання воліють жувати корицю або лавровий лист. Справа в тому, що це не тільки практично миттєво знімає перегар, а й через слизову ротової порожнини доставляє в організм необхідні для розщеплення токсинів речовини. Не менш дієвими вважаються гвоздика і насіння кропу, які і у нас мають широке поширення. Також фахівці з Середньої Азії відзначають вкрай сприятливу пом'якшувальну дію відвару шипшини, випитого натщесерце.

  • Ефект від похмілля - 2 бали.
  • Від перегару - 5 балів.

Кава

Якщо з серцем все гаразд, то підійде такий спосіб, як рясне пиття кави. Крім вживання звареного натурального напою можна пожувати кілька зерен, що надовго усуне запах перегару.

  • Ефект від похмілля - 2 бали.
  • Від перегару - 4 бали.

Кавун

Мало хто знає, що роботу нирок і, природно, виведення продуктів розпаду алкоголю з організму допомагає прискорити звичайний кавун. Точніше, про властивості цієї ягоди багато хто чув, але до кінця грудня пам'ять про літніх продуктах якось випаровується. Та й «звичайним» кавун до цього часу бути перестає. Знайти його в магазинах досить важко. У вигідному становищі в такому випадку ті, хто вміє «закручувати» і маринувати кавуни. Вранці після свята річ просто чарівна. У всіх сенсах цього слова. Є і замінник цього чарівництва. Як то кажуть, «ні кавуна - візьміть ківі». Так, ефект трохи менше, але і заморський фрукт діє практично в тому ж напрямку в плані прискорення роботи нирок.

  • Ефект від похмілля - 4 бали.
  • Від перегару - 1 бал.

Також не можна Насамкінець не нагадати, чого робити не слід. Так, наприклад, не слід збивати запах перегару м'ятною жувальною гумкою, сигаретами або зубною пастою. Ці продукти запах не тільки не приховають, а й посилять. Ні, зуби, звичайно, почистити з ранку необхідно. Але лише з міркувань гігієни. Від решти - не рятує. Також не варто сподіватися на все перераховане вище як панацею від можливого позбавлення прав керування транспортним засобом. Виводити алкоголь з організму можна набагато швидше природного процесу, але для кожної людини термін цей суто індивідуальний. Для надійності краще мати під рукою портативний алкотестер. Перевірили - поїхали.