До Нового року залишилося трохи більше місяця, і багато жінок виявили, що святкова сукня сидить зовсім не так, як раніше, а то і зовсім мала. Перша думка - терміново почати екстремальне схуднення! Однак не все так просто, попереджають лікарі-дієтологи

Дієві способи

Масаж і апаратні процедури 

Якщо ви давно собі в цьому відмовляли, саме час побалувати! Зайдіть в салон і, проконсультувавшись з фахівцем, підберіть програму масажу. Це допоможе зміцнити тонус шкіри, підвищить настрій і стане прекрасним вкладенням у власне здоров'я.

Фізкультура.

Ні! Не потрібно бігти в зал і купувати річний абонемент, залиште цю ідею до кращих часів (і фінансових в тому числі). Гуляти на вулиці в таку погоду навряд чи когось змусиш, а ось зробити банальну вправу «планка» і «вакуум» з ранку перед роботою - під силу кожній! Часу займає мало, а результатів за місяць можна досягти чималих!

Вітамінно-мінеральні комплекси.

Сьогодні більшість лікарів сходяться на думці щодо вітаміну D, його приймати бажано всім жителями України, особливо в зимовий період. Про дозуванні проконсультуйтеся з лікарем. Можна придбати препарати з цитратом магнію і вітаміном В6 - це допоможе нервовій системі справлятися зі стресом. Якщо у вас є проблеми з шлунково-кишкового тракту, зокрема з печінкою або жовчним міхуром, саме час пропити курс мінеральної води ( «Ессінтукі-4», «Поляна Квасова»). Головне, не захоплюватися, дотримуватися дозування і попередньо пройти УЗД.

Нормалізація сну!

Не нехтуйте нічним відпочинком, в грудні організму потрібен міцний і регулярний сон. Відкладіть в сторону гаджети, перенесіть складні розмови на інший час і знайдіть зайву годину для повноцінного сну. Так ви знизите рівень загальної тривожності і організму буде простіше справлятися не тільки з щоденними труднощами, але і з перебудовою способу життя і харчування.

Корекція раціону!

Не намагайтеся осягнути неосяжне і поміняти все відразу. Краще рухатися невеликими кроками, так більше шансів закріпити успіх.

Рекомендації дієтологів:

  • режим харчування. Намагайтеся продумати час прийому їжі. Головне правило - між вечерею і сніданком має пройти не менше 12 годин.
  • водний баланс. Всі знають, що треба пити достатню кількість води, але мало хто це роблять. Візьміть за правило вранці до сніданку випивати залпом стакан води. Потім протягом дня пийте воду невеликими ковтками. Постарайтеся носити з собою пляшку з водою, щоб не забувати. В осінньо-зимовий період добре вживати теплу воду. Можете додати туди імбир і лимон - це і смачно, і корисно.
  • клітковина. Найкраще, з чого ви можете почати коригувати раціон, це додати овочі і фрукти. Зовсім не потрібно гнатися за екзотикою, підійдуть сезонні коренеплоди, ферментовані овочі, наприклад, квашена капуста. Фрукти теж вибирайте сезонні - зараз на прилавках є яблука, хурма і мандарини.
  • білок. Зменшувати його не варто, треба стежити за його достатнім вмістом (зазвичай це 1 гр білка на 1 кг ваги) в раціоні. Частково замініть м'ясні продукти рибою і морепродуктами.
  • жир. Зменшіть кількість тваринного жиру, однак виключати його повністю, та й взагалі боятися жирів не варто. 40-45 гр жиру в день цілком припустимі.
  • розвантажувальний день. Якщо після тижня дотримання режиму ви відчуваєте себе добре, можна зробити розвантажувальний день. Його можна проводити 1 раз в тиждень, наприклад, на бульйоні з зеленню, на білках з овочами або зробити кисло-молочним.