Всі ми знаємо, що лимон це джерело вітаміну С і відмінна добавка до страв і напоїв. Але ти навіть не здогадуєшся, що може статися, якщо покласти його шматочок в кімнаті. Він просто кращий друг для підтримки здоров'я і для облаштування побуту.

Застосування лимонів 

Хороший відпочинок

Цитрусові аромати заспокоюють нервову систему, зменшують неспокій і допомагають зняти напругу після важкого дня. Тому міцний здоровий сон тобі забезпечений. Увечері лимон розслабить тебе, а ось вранці, навпаки, підбадьорить - ось така цікава особливість.

Зосередженість і уважність

У лимона є ще одна дивна властивість: людина, яка кожен день вдихає його аромат, стає більш сконцентрованою, а її розумова активність і пам'ять поліпшуються. Навіть на роботі люди роблять менше помилок, якщо там присутній аромат лимона. Цей висновок зробили японські вчені.

Підвищує настрій

Ароматерапію з ефірною олією лимона прописують людям, які страждають від депресії. Аромат, який буде виділяти половинка лимона в твоїй кімнаті, буде сприяти гарному настрою і збільшення життєвої енергії.

Дезінфекція приміщення

Лимон володіє не тільки приємним ароматом, але і бактерицидними властивостями. Він добре очищає повітря в кімнаті. Так що якщо хтось із членів сім'ї простудиться, то не тільки додавай його в чай, а й розклади по кімнаті, щоб убити шкідливі мікроби.

Нормалізація тиску

Якщо ти страждаєш від гіпертонії, то лимон допоможе тобі і в цьому питанні. Його запах сприяє зниженню кров'яного тиску.

Освіжувач холодильника

Ти можеш покласти половинку лимона не тільки в кімнаті, але і в холодильнику. Він вбере в себе неприємний запах, а натомість подарує приємний цитрусовий аромат.