Все частіше говорять про переваги скасування переведення годинників двічі на рік, але чи планується перехід на зимовий час в 2019 році?

 Кілька десятиліть поспіль Україна (разом з Європою) два рази в рік переводить стрілки годинника на годину вперед (переходячи на літній час) і на годину назад (переходячи на зимовий час) в певні встановлені дні.

Спочатку переведення годинників впровадили для масової економії електроенергії, але в останні роки експерти і лікарі все частіше почали піднімати тему непотрібності переведення годинників для енергетичних систем і шкоди для людини.
 
Очікується, що до 2022 року більшість країн Європи відмовиться від переведення годинників, а Україна поки не прийняла остаточного рішення.
 
 
Важливо розуміти, що перехід на літній і зимовий час в Україні не скасовано, а документ Міністерства економіки, торгівлі і сільського господарства, в якому нібито йдеться про скасування переведення часу, говорить лише про скасування літнього часу як такого (що відбувається щорічно ближче до 27 жовтня).
 
Інформація про те, що Україна переходить на зимовий час в останній раз не відповідає дійсності і вводить вас в оману.
 
Україна поки не відмовилася від переходу на літній і зимовий час, відповідно, переведення годинників ми повинні будемо зробити в ніч на 27 жовтня, в неділю (офіційно Україна переходить на новий час о 03:00 ночі).
 
Переведення годинника буде проведене на одну годину назад, тому перші кілька тижнів, поки організм буде перебудовуватися, ви зможете спати довше. Однак для організму подібні перебудови, швидше стрес, а не благо.
 
 
Люди, які регулярно відчувають стрес на роботі, діти і підлітки, вагітні та люди похилого віку виявляються в групі ризику при переводі годинника. І для них перехід може обернутися деякими неприємними наслідками:
 
втомою,
 
ослабленням імунітету,
 
загостренням хронічних захворювань.