В наш час практично всі моделі автомобілів від різних виробників мають встановлену акустику. На перших порах їхні технічні характеристики влаштовують користувачів, вони радіють автомобілю, на музику достатньої уваги не звертають. Але з часом смаки змінюються, вимоги до комфортності автомобіля збільшуються. Власники починають замислюватись, купить колонки в машину бюджетного варіанту чи зразу встановлювати дорогі системи.

Дилему набагато легше вирішувати, знаючи, що можна витиснути з бюджетних варіантів, і порівнюючи ці дані с дорогими системами. Професіонали дають кілька порад, як з мінімальними грошовими витратами мати в салоні досить пристойну по всім показникам мультисистему. На що звертати увагу?

Головний пристрій

По своїй важливості він дійсно головний, адже впливає на всі властивості системи. Дешевий пристрій навіть теоретично не може формувати якісний сигнал, однак можна собі підібрати золоту середину. Мінімальна ціна — від 50 доларів, але за такі гроші існує ризик придбати неякісні товари. Є два вирішення проблеми: звернутись за допомогою до професіоналів або шукати дорожчі автоприймачі. Є ще один нюанс: недорогі пристрої мають досить обмежений радіус стійкого прийому сигналу. Наприклад, якщо в Києві якісь звуку прийнятна, то на відстані 10–15 км від міста вона різко погіршується.

Динаміки

Промисловість пропонує два види систем: коаксіальні та компонентні. До бюджетного варіанту відносяться перші вироби, вони встановлюються в двері автомобіля. Головний пристрій подає сигнали на них для відтворення широких звукових полос. Більш сучасні типи акустики мають колонки як біля передніх, так и на задніх сидіннях. Звук стає об’ємним, збільшується потужність.

Слід пам’ятати, що будь-яка сучасна акустична система має мінімум чотири канали, а це дозволяє підключати стільки ж колонок. При правильному розміщенні в салоні вони забезпечують достатню, як для дешевого варіанту, якість. З часом кількість колонок можна збільшувати, змінювати місця їх кріплення і таким чином змінювати характеристики системи.