Ноутбук для ді-джейнгу
Протягом багатьох років Apple переважала ноутбук вибору для ді-джеїв, музичного виробництва та будь-якого творчого додатку з цього приводу. Від DJ Booth до студії відомий Apple Macbook став синонімом професійних аудіоприкладів. Хоча все ще популярним вибором, набирають популярність ноутбуки під керуванням Windows від таких виробників, як Microsoft, Dell та ASUS. Результат серйозної боротьби за перше місце у 2020 році!

Поруч із чудовим набором навушників життєво важливим є вибір правильного ноутбука для вашого ді-джейського та музичного виробництва. І з низкою специфікацій, особливостей та цінових варіантів; це може бути важким і переважним рішенням. У цій статті ми обговорюємо всі речі, які потрібно враховувати при покупці нового ноутбука, оскільки ми округляємо наші 5 найкращих виборів на 2020 рік.

Покупка поради: що слід врахувати

Не так давно створення музики з ноутбука було абсолютно нечуваним. В наші дні наявність мобільної, але дуже потужної студії музичного виробництва - це не тільки реальність - це обов'язково! Хоча практично будь-який ноутбук здатний певною мірою виробляти і записувати музику; якщо ви серйозно ставитеся до виробництва музики та ді-джеїнгу, вам захочеться придбати ноутбук, який працює під високими вимогами. Маючи на увазі свій бюджет, слід врахувати багато різних специфікацій. Але все починається з операційної системи, на яку ви хочете піти, переходячи до жахливих Mac проти дебатів на ПК.

 Операційна система

Apple Macs та Macbooks роками, і з поважних причин, домінують у музичній індустрії. Apple Macbook Pro був і продовжує бути потужним джерелом ноутбука. Але ви або людина Apple, або ви ні. Якщо ви вже маєте купу продуктів Apple і знаєте свій шлях навколо операційної системи, використання MacBook дійсно спростить ваш робочий процес. І якщо це так, вибір простий; перейдіть до випуску Macbook Pro 2019. Крім того, якщо ви хтось, хто віддає перевагу ноутбук, який працює на Windows, і ви більше знайомий з операційною системою Windows. У нас є кілька перелічених нижче варіантів, які точно відповідають вашим потребам.

Однак вам також потрібно буде двічі перевірити вимоги улюбленого музичного програмного забезпечення або DAW. Наприклад, якщо ви використовуєте таку програму, як Logic, для запису та змішування музики, ви побачите, що вона сумісна лише з ОС Apple, знову обмежуючи ваші можливості. Хоча ви також знайдете програмне забезпечення, сумісне лише з Windows, наприклад, Cakewalk SONAR та старіші версії FL Studio ( FL Studio 20 тепер підтримує Mac OS та Windows).

 Розмір дисплея

Якщо ви діджей, ви постійно покладаєтесь на екран свого ноутбука (разом із контролером), щоб встановити чергу на наступний трек, керувати своїм програмним забезпеченням DJ та змішувати свої треки. Хоча якщо ви використовуєте ноутбук для виробництва музики, вам знадобиться екран, достатньо великий, щоб побачити аудіозаписи з першого погляду. А також ваші плагіни та віртуальні інструменти.

Вибір меншого розміру екрана, наприклад, 13 ″, безумовно, заощадить вам гроші, але це може бути досить складним. Найбезпечніший варіант, на наш погляд, - це придбати ноутбук розміром 15 - - достатньо великий, щоб ви могли легко бачити, що ви змішуєте, а також зберігаєте розміри, досить компактні, щоб легко перенестись до наступного концерту.

 ЦП

Що стосується процесора або процесора, ви захочете оновити до найшвидшого процесора, який ви можете собі дозволити. Чим швидше ваш процесор, тим більше треків, плагінів та віртуальних інструментів ваш комп’ютер зможе відтворювати без перевантаження. Запобігання уповільненню або навіть збоїв у роботі музичного програмного забезпечення вашої машини. Більш швидкий процесор також означає зниження затримки загалом, а також більш чуйну систему.

Ми пропонуємо вам перейти на процесор у рядках Intel i5 або i7, на яких працює мінімум чотирьохядерних ядер. Крім того, ви знайдете квадратичні ядра AMD A10 також достатніми. Чим більше ядер у вашого процесора, тим більше завдань ваш ноутбук зможе впоратися відразу. Наприклад, якщо ви використовуєте кілька плагінів і записуєте кілька треків, для цього буде витрачено багато енергії процесора. Отже, чим більше ядер, тим краще, 6 або 9 було б чудово, проте слід уникати двоядерних процесорів, оскільки їх просто не вистачає для сучасних DAW.

 ОЗП

Наступне, що потрібно звернути на ваш новий ноутбук - це оперативна пам'ять. Стосовно пам'яті випадкового доступу, оперативна пам'ять - це місце, де ваш комп'ютер тимчасово зберігає інформацію, яку ви використовуєте; такі як файли та зразки проекту. Знову ж таки, більше явно краще. Однак, залежно від вашого бюджету, ми рекомендуємо вибрати щонайменше 8 Гб оперативної пам’яті, але більш точно не зашкодить!

 Зберігання

Нарешті, вам також доведеться розглянути варіанти зберігання вашого наступного ноутбука з виробництва музики. Хоча набагато дешевше з точки зору обсягу пам’яті, яке ви можете отримати, жорсткі диски (HDD) використовують спінінг та магнітні апаратні компоненти. Отже, роблячи їх набагато повільніше, а також більш схильними до відмов, ніж сучасні і тепер стандартні твердотілі накопичувачі (SSD). SSD-диски не тільки більш надійні, але й працюють набагато швидше. Таким чином, змушуйте ваш комп'ютер працювати швидше та працювати краще в поєднанні з вашим програмним забезпеченням DJ та DAW

Більшість ноутбуків у 2019 році за замовчуванням для твердотільних дисків, однак, важливо пам’ятати про це. Ви, безумовно, хочете уникати будь-якого комп'ютера чи ноутбука, який все ще працює традиційним жорстким диском, або навіть Fusion-накопичувачами Apple, що з'єднує стару технологію жорсткого диска з SSD.

Якщо ви ді-джеїте, ви, швидше за все, отримаєте величезну колекцію цифрової музики. А якщо ви виробляєте, у вас буде маса файлів проектів, зразків, плагінів тощо; Отже, вам потрібно буде достатньо місця для зберігання. Ви обов'язково захочете подивитися на те, як з часом отримати портативний жорсткий диск. Однак із системних файлів та програм, що займають купу місця, для початку; ми б рекомендували вибрати ноутбук, що має мінімум 256 ГБ пам’яті SSD.

То які найкращі ноутбуки для виробництва музики?

Ми зробили дослідження для вас. Переміщення по Інтернету та підбір 5 найпопулярніших та найнадійніших ноутбуків для DJing та музичного виробництва у 2019 році. Кожен із ноутбуків, представлених нижче, має більш ніж достатньою потужністю для комфортного запуску улюбленого програмного забезпечення DJ або Digital Audio Workstation.

Тож чи шукаєте ви ноутбук для DJ Booth, Home Studio або просто портативний варіант; ці параметри повинні забезпечити вам більш ніж достатню потужність.

Без дальнього або не вступаємо в 5 найпопулярніших варіантів!

Apple MacBook Pro 16 ″ 2019

  • Процесор: 6-ядерний Intel Core i7 - i9
  • Графіка: AMD Radeon Pro 555X або Radeon Pro Vega 20
  • ОЗУ: 16 - 32 Гб
  • Дисплей: 16-дюймовий, 2880 x 1800 дисплей сітківки
  • Зберігання: 256 ГБ - 4 ТБ SSD

Протягом багатьох років музиканти в усьому світі були дорогим ноутбуком, а остання версія Apple MacBook Pro 16 листопада 2019 року продовжує тенденцію. Якщо ви можете виправдати ціну, яка іноді може вийти значно вище, ніж на ПК; або якщо ви вже інвестували в екосистему Apple - MacBook Pro - найкращий вибір для виробництва музики та ді-джеїнгу.

Завдяки останнім процесорам Intel 9-го покоління та об'ємом оперативної пам’яті до 32 ГБ - ви зможете записувати та змішувати складні пісні, композиції та важкі для плагінів пісні, не відчуваючи погіршення продуктивності. А також виконувати важкі DJ-набори протягом тривалих періодів часу. Ще однією перевагою MacBook Pro є його напрочуд міцний алюмінієвий корпус. Таким чином, вам не доведеться турбуватися про падіння, стуки або удари, які можуть пошкодити ваш ноутбук під час транспортування та подорожей.

Тож, якщо ви не налаштовані на роботу з операційною системою Windows, хочете запустити Cakewalk DAW або просто не можете виконати бюджет. Macbook Pro - наш найкращий вибір, коли мова йде про ноутбуки для ді-джеїв та музичної продукції.

Dell XPS 15

  • Процесор: Intel Core i5-7300HQ - i7-7700HQ
  • Графіка: NVIDIA® GeForce GTX 1050 з 4 Гб GDDR5
  • ОЗУ: 8 ГБ - 16 ГБ DDR4
  • Дисплей: До 15,6-дюймовий Ultra HD (3840 x 2160) із сенсорним екраном InfinityEdge
  • Зберігання: 1 ТБ жорсткого диска - 512 Гб SSD

Якщо ви не зовсім готові перейти на Apple і шукаєте потужну систему Windows для виробництва музики; Dell XPS 15 може бути для вас просто ноутбуком. Завдяки неймовірній технології InfinityEdge; дисплей XPS15 поширюється праворуч до краю машини. У результаті виходить ноутбук, який не тільки виглядає товари, але є максимально маленьким для 15-дюймового ноутбука.

Незважаючи на те, що це може призвести до бюджету, XPS15 містить 4-кольоровий кольоровий дисплей. Подарує вам приголомшливий дисплей, щоб побачити всі треки, над якими ви зараз працюєте.

Поверхневий ноутбук Microsoft 2

  • Процесор: Intel Core i5-i7
  • Графіка: Intel UHD Graphics 620
  • ОЗУ: 8 ГБ - 16 ГБ
  • Дисплей: 13,5-дюймовий 2556 x 1,504 PixelSense
  • Зберігання: 128 ГБ - 1 ТБ SSD

На відміну від оригінальних пристроїв Microsoft Surface 2-in-1, які так багато обіцяли і не змогли доставити. Microsoft Surface Laptop 2 - це традиційний ноутбук Windows 10 і один з найкращих на даний момент на ринку. Завдяки чотирьохядерним процесорам, великій кількості оперативної пам’яті та до 1 ТБ накопичувача твердотільного диска (SSD), Surface Laptop 2 має все необхідне для ефективного запуску програмного забезпечення DAW та DJ. А також приголомшливий дисплей з сенсорним екраном та безліч USB-портів. Досягаючи дизайну 2 в 1, Surface Laptop 2 підтримує витончений і стильний дизайн Surface, що забезпечує додаткову продуктивність. Тож якщо ви не налаштовані на Apple, це ще один чудовий вибір. Недоліком цього ноутбука є екран 13,5 ″. Чудово, якщо ви шукаєте ультрапортативне рішення, але це може зробити комбінування пісень та ді-джеїв багатозвучним, це трохи складніше.

Шрам III Asus Rog Strix

  • Процесор: Intel i7
  • Графіка: NVIDIA GeForce RTX 2060 6 Гб
  • ОЗУ: 16 Гб (база)
  • Дисплей: 15,6-дюймовий Full HD
  • Зберігання: 1 ТБ SSD

Розроблений спеціально як ігровий комп'ютер, ASUS Rog Strix Scar III пропонує величезну кількість енергії для ноутбука для музичного виробництва. Цей ноутбук ASUS, оснащений найновішим процесором Intel i7, а також базовою кількістю 16 Гб оперативної пам’яті, має більш ніж достатню потужність для ефективного запуску музичного програмного забезпечення навіть у найвибагливіших програмах запису. Хоча система охолодження гарантує, що ваша машина залишається прохолодною під тиском і уникає перегріву.

Ноутбук вибору для кількох відомих виробників, включаючи Хадсон Мохаук; Rog Strix Scar III - це потужна і легка машина, яка навіть конкурує з багатьма настільними комп'ютерами. Тож, якщо ви можете пройти через його брендинг як ігровий ноутбук, це ще один чудовий вибір.

Ноутбук Samsung 9

  • Процесор: Intel i7-8550U
  • Графіка: Nvidia GeForce MX150
  • ОЗУ: 8GB-16GB
  • Екран: 15-дюймовий
  • Зберігання: 256-512GB SSD

Samsung Notebook 9 забезпечений суперником MacBook Pro за набагато більш доступною ціною. Має стильний, легкий і тонкий дизайн, зберігаючи чудовий 15 ″ екран. Зробити ноутбук 9 одним із найбільш портативних ноутбуків у своєму класі. Крім свого елегантного дизайну, ноутбук 9 має як мінімум 256 ГБ SSD, 8 ГБ оперативної пам’яті та i7 процесор. Не кажучи вже про шалений час автономної роботи. Це означає, що вам не доведеться додавати незліченну кількість оновлень, щоб отримати максимальну користь від цього ноутбука (на відміну від MacBook).

Однак одна з областей цього ноутбука не вистачає і, можливо, навіть може стати зломником - це клавіатура. За допомогою чутливих клавіш відчуття клавіатури на цьому ноутбуці, безумовно, не вистачає, коли мова йде про досвід користувачів. Якщо ви раді пожертвувати традиційним почуттям клавіатури для портативності, чудово. В іншому випадку ви можете подумати про використання зовнішньої клавіатури, коли ви знаходитесь за своїм столом.

Заключна мова

Там у вас є, п’ять найкращих і найпопулярніших вибирань, що стосуються ноутбуків для продюсування та діджеїнгу. Але найкращий для вас ноутбук відрізнятиметься від людини до людини. Якщо ви шануєте Mac OS, і ваш бюджет відповідає здоровенному ціннику, перейдіть на Macbook Pro та оновіть його до рівня, який дозволяє ваш бюджет.

Однак якщо ви більше схильні користуватися ноутбуком Windows, у нас є чотири чудових варіанти, які готові перенести ваш DJing та постановку на наступний рівень. Крім того, скористайтеся нашим керівництвом щодо технічних характеристик та по магазинах, щоб знайти потужний та доступний ноутбук, який підходить саме вам.

Нарешті, з кожним ноутбуком для ді-джеїв та музичної продукції вам знадобляться чудовий набір навушників. Тож перегляньте нашу попередню статтю, де ми розглядаємо всі найкращі та найпопулярніші навушники DJ 2019 року.