В наші дні масло обліпихи - одне з найпопулярніших природних лікарських засобів, яке не потребує посилення штучними хімічними компонентами. Його впевнено призначають своїм пацієнтам провідні лікарі, і не менш активно використовують прихильники народної медицини.

Лікувальна дія

• Масло обліпихи - перший засіб при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки. Завдяки вираженим регенеративним і ранозагоювальним властивостями, масло обліпихи сприяє ефективному лікуванню, усуваючи навіть застарілі рубці.

• Масло обліпихи широко застосовується в гінекологічній практиці (лікування клопотів, ендоцервіцитів), а також для терапії ерозії шийки матки. Технічно процедури дуже прості: використовуються тампони, просочені маслом. Лікування проводиться амбулаторно або в домашніх умовах.

• Позбавлення від стоматиту, пародонтозу та інших запальних захворювань порожнини рота можна за допомогою нанесення аплікацій з маслом обліпихи на уражені ділянки.

• Будучи екологічно чистим природним продуктом, масло обліпихи може застосовуватися для лікування різних запальних захворювань у вагітних жінок, особливо в тих випадках, коли інші лікарські препарати протипоказані.

• Також масло рекомендовано при нестачі вітамінів А і Е, дефіцит яких може викликати відсутність або мала кількість молока після пологів. Воно використовується для загоєння тріщин сосків, що є вельми поширеною проблемою у годуючих матерів.

Геморой, тріщини прямої кишки і супутні проблеми становлять не менш велику сферу застосування обліпихової олії. Препарати на його основі (свічки, мікроклізми) успішно використовуються для терапії даних захворювань, забезпечуючи швидке загоєння пошкоджених тканин.

• При бронхіті масло обліпихи приймають всередину у вигляді інгаляцій.

• Фітостеріни, що входять до складу препарату пов'язують холестерин, що надходить з їжею, що знижує ризик розвитку атеросклерозу. Завдяки інших компонентів обліпихової олії (вітамін Е і фолієва кислота) відбувається зміцнення стінок судин і підвищення їх еластичність.

• Масло обліпихи також активно застосовується при променевій терапії онкологічних захворювань.

• Каротиноїди, що містяться в обліпихи, підтримують зір.

Хвороби вуха, горла і носа (аденоїди, ангіна, гайморит, отит і т.д.) при використанні обліпихової олії піддаються лікуванню набагато легше, ніж звичайно.