Є величезна кількість способів підтримувати себе у формі і бути в тонусі, але які вимагають чималих зусиль і значних витрат часу. Тим часом, є такі засоби підтримки гарного самопочуття і відновлення здоров'я, користуючись якими, можна домогтися швидкого позитивного ефекту, не приділяючи їм особливого уваги.

Користь куркуми для організму не тільки науково обгрунтована, а й доведена досвідом багатьох поколінь. Її здавна використовували як природний засіб для поліпшення самопочуття і загального стану здоров'я. За допомогою куркуми готують різні корисні напої, лікувальні мазі, а також маски для догляду за шкірою. Куркума має унікальні протизапальні та антисептичні властивості, а також є потужним антиоксидантом. Крім усього іншого, цей засіб не викликає ніяких побічних явищ.

Корисні напої з куркуми

Молочний коктейль
Складові
400 мл молока
1/2 ч. Л. куркуми
1/3 ч. Л. меленої кориці
1/4 ч. Л. імбиру
1 ч. Л. меду

Приготування: просто змішай всі інгредієнти в невеликій каструльці і трохи нагрій на плиті, не доводячи до кипіння. Цей пряний напій особливо корисний при застуді.

Чай 

Складові
400 мл води
1/4 ч. Л. куркуми
1/4 ч. Л. імбиру
1/8 ч. Л. меленого кардамону
1/4 ч. Л. гвоздики
1/4 ч. Ложки меленої кориці

Приготування: залий спеції окропом, перемішати і трохи остудити перед вживанням. За бажанням можеш додати трохи цукру або меду для більш приємного смаку. Теплий чай з куркумою і кардамоном поліпшить травлення, позбавить від нудоти, зніме спазми і здуття живота, а імбир зміцнить імунітет.

Лимонна вода 

Складові
200 мл теплої води
1/4 ч. Л. куркуми
1/4 ч. Л. меду
1/2 свіжого лимона

Приготування: вичави сік з половинки лимона в склянку, додай воду, мед і куркуму, після чого ретельно перемішати інгредієнти. Такий напій рекомендований до щоденного вживання вранці, він надає бадьорості і дбайливо очищає організм від шлаків.