Сливи багаті мінералами і є відмінним джерелом калію. Вони також містять антиоксиданти, які захищають організм від вільних радикалів, що руйнують клітини. У сливах мало калорій (всього 46 ккал на 100 г) і, отже, вони не підвищують рівень цукру в крові.

Корисні властивості

Сливи зміцнюють серце

Багаті антиоксидантами, сливи покращують і підтримують здоров'я серця. Антиоксиданти запобігають окисленню холестерину і борються з вільними радикалами, що допомагає запобігти серцевим захворюванням і інсультам.

Сливи корисні для травлення

Сливи містять ізатин і сорбітол, які допомагають поліпшити травлення і підтримати здоров'я кишечника. Ви можете їсти свіжі або сушені сливи в якості профілактики запору.

Сливи захищають від раку

Червоно-синій колір сливової шкірки обумовлений пігментом антоцианінів, який бореться з вільними радикалами. Слива особливо хороша для профілактики раку молочної залози і порожнини рота.

Сливи покращують кровообіг

Сливи підвищують здатність організму засвоювати залізо з продуктів. Причому вони самі містять залізо, необхідне для кровотворення і профілактики анемії. Крім цього, вживання слив покращує циркуляцію крові.

Сливи знижують рівень холестерину в крові

Плоди містять розчинну клітковину, яка допомагає знизити рівень холестерину в крові і перешкоджає його виробленні в печінці.

Сливи шкіри 

Вживання слив покращує стан шкіри. Фрукти мають омолоджують властивостями, роблячи зморшки менш глибокими. Так що пийте сливовий сік для продовження молодості.

Сливи корисні для кісток

Згідно з декількома дослідженнями, вживання слив покращує здоров'я кісток. Сливи містять бор, який важливий для збереження щільності кісток і підтримки їх здоров'я. Плід також багатий на флавоноїди і фенольні сполуками, які відновлюють втрату кісткової маси.

Сливи допомагають загоювати шрами

Сливи покращують кровообіг, що допомагає шкірі швидше гоїтися і замінювати пошкоджені тканини новими. Вживання слив також покращує текстуру і еластичність шкіри. Вони запобігають появі пігментних плям, веснянок і лікують деякі шкірні захворювання.

Сливи сприяють росту волосся

Їжте сливи, якщо хочете мати густе і міцне волосся. За рахунок високого вмісту заліза вони покращують кровообіг, що уповільнює випадання волосся і сприяє росту нових волосяних цибулин.

Сливи покращують імунітет

У сливах містяться вітаміни - С, В, бета-каротин, харчові волокна і органічні кислоти. Завдяки їм плоди зміцнюють імунітет і захищають від грипу і застуди.

Кому не можна їсти сливи

Навіть найкорисніші продукти мають поряд з незаперечними перевагами свої недоліки. Сливи, звичайно ж, не є винятком.

  • з обережністю сливу слід вживати людям, схильним до діареї.
  • люди, які страждають на ожиріння, не повинні вживати більше 10 штук чорносливу в день, оскільки він є калорійним продуктом.
  • жінки в період лактації також повинні утриматися від вживання слив як в свіжому, так і в сушеному вигляді, щоб запобігти виникненню розладів травлення у дитини.