Чим корисні абрикоси? Це питання хвилює різних людей, особливо коли на стіл потрапляють ці ніжні оксамитові жовті плоди. Давайте розглянемо корисні властивості абрикосів.

Абрикоси для серця і судин

Часте вживання абрикосів - це відмінна профілактика захворювань серцево-судинної системи, в тому числі і найважчих. Також абрикоси допомагають зміцнити м'яз. Більш того, ці фрукти часто призначаються лікарями-кардіологами для лікування різних захворювань серцево-судинної системи.

Чим корисні абрикоси для крові

Саме абрикоси можуть нормалізувати рівень заліза в крові, а, отже, підвищити гемоглобін. Часто абрикоси призначаються для лікування анемії і інших захворювань кровоносної системи. Завдяки ним поліпшується загальний стан організму, з'являються сили, і стабілізується настрій.Крім того, абрикоси виконують очисну функцію. Вони виганяють з організму токсини. Саме абрикоси нормалізують рівень холестерину.

Абрикоси при вагітності і для відновлення

Абрикоси варто їсти для підтримки організму в незвичайні періоди, наприклад, під час вагітності та в період одужання або відновлення після операцій. Завдяки цим фруктам організм краще захищається, швидше видужує. А малюк формується правильно і своєчасно.

Корисні властивості для нервової системи

Абрикоси - це одне з кращих заспокійливих засобів. Вони швидко знімають напругу і легку тривожність, допомагають підтримувати сили і бадьорість у важкі періоди (сесії, тривала робота). Крім того, абрикоси допомагають впоратися з безсонням і покращують якість сну.

Абрикоси для профілактики пухлин

Часте вживання абрикосів - це відмінна профілактика онкологічних захворювань. Також не виключено, що лікарі-онкологи можуть порадити пацієнтам включати абрикоси в лікувальне меню.

Чим корисні абрикоси для імунітету

Абрикоси чудово покращують захисні функції організму. Тому в сезон врожаю цих фруктів варто подбати про імунітет, як мінімум, на кілька місяців вперед. Адже літо для того і дається нам, щоб накопичити запас міцності і опірності організму хворобам на довгу зиму. Словом - насолоджуйтеся, поки є можливість!

Користь для мозкової діяльності

Ви здивуєтеся, але ці соковиті фрукти дуже корисні для мозку, часто навіть незамінні. Вони підвищують його активність, прискорюють розумові процеси, поліпшують пам'ять. Не дивно, що абрикоси часто присутні в раціоні працівників розумової праці.

Корисні властивості абрикосів для травлення

Жовтий фрукт нормалізує обмін речовин і допомагає їжі краще засвоюватися. Отже, при регулярному вживанні значно поліпшується процес травлення.

Чим корисні абрикоси для жінок

Чому саме для жінок? Тому що в даному пункті мова піде про збереження молодості і краси. Якщо чоловік також замислюється про збереження привабливості, ласкаво просимо!

Корисні властивості для підтримки зору

Незважаючи на те, що лідером по набору мікроелементів для підтримки зору вважається чорниця, регулярне вживання абрикосів також покращує роботу очних м'язів, а, отже, підтримує нормальну гостроту зору.Особливо ці фрукти корисні дітям, які народилися з вадами зору.

Протипоказання до вживання абрикосів

Абрикоси не належать до розряду екзотичних фруктів і в «гарячий сезон» їх можна купити в будь-якому куточку країни. Їх люблять і дорослі, і малеча. Але при цьому фрукт відноситься до розряду «важкої» їжі для людей, які страждають певним списком діагнозів. Не ігноруйте його і запам'ятовуйте!

Абрикоси не можна їсти:

  • людям, що страждають на цукровий діабет;
  • при хронічних захворюваннях травної системи;
  • при сечокам'яній хворобі;
  • при нирковій недостатності;
  • при зниженому тиску.

Ми з'ясували, чим корисні абрикоси, і в якості резюме можна сказати, що ці фрукти дійсно повинні бути присутніми в раціоні більшості людей. Численні корисні властивості абрикосів заслуговують вашої уваги.

Будьте здорові і красиві!