Щоб позбутися целюліту, не обов'язково відвідувати дорогі салони. Можна робити обгортання в домашніх умовах: вони допоможуть зробити шкіру більш гладкою і пружною, а також позбавлять від ефекту «апельсинової кірки».

Рецепти найефективніших обгортань

Глина

Глину слід розвести у воді до консистенції густої сметани і додати до суміші трохи ефірних масел цитрусових (при відсутності алергії). Отриманий склад наноситься на проблемні зони на 15-20 хвилин. Глина покращує обмінні процеси і «витягує» з тканин зайву воду, позбавляючи від набряклості.

Імбир 

Натріть на тертці корінь імбиру. Для обгортання вам знадобляться дві столові ложки. Розбавте імбир молоком в рівній пропорції. Отриману суміш нанесіть на проблемні зони, після чого на шкіру накладається харчова плівка.

Зелений чай

Візьміть 4 столові ложки крупнолистового зеленого чаю, ретельно подрібніть чай в кавомолці до отримання тонкодисперсного порошку і залийте окропом.Повинна вийти густа кашка, що нагадує консистенцією сметани. У суміш додайте дві столові ложки натурального меду. Засіб наноситься на проблемні зони на 20-30 хвилин під плівку. Під час процедури слід лягти під теплу ковдру: завдяки прогріванню корисні речовини з чаю глибше проникнуть в тканини і антицелюлітна дія обгортання буде більш вираженна.

Мед і гірчиця

Візьміть дві столові ложки меду і аналогічну кількість порошку гірчиці. Змішайте інгредієнти обгортання, попередньо розвівши гірчицю водою до стану густої кашки.Склад нанесіть на проблемні зони, оберніться харчовою плівкою і займіться своїми звичайними справами. Робити обгортання рекомендується 15-20 хвилин. Якщо ви відчуваєте занадто сильне печіння, змийте склад прохолодною проточною водою.

Ефірні масла 

Розведіть 3-4 краплі ефірного масла апельсина, мандарина або лимона в 3 столових ложках рослинного масла (обліпихової, виноградного, оливкової). Нанесіть суміш на проблемні зони, замотайте харчовою плівкою і полежіть протягом 20 хвилин.

Перцева настоянка

Змішайте 3 столові ложки перцевої настоянки, стільки ж пшеничного борошна і білок одного яйця. Отриману суміш нанесіть на зони, на яких є целюліт. Через 15 хвилин змийте склад прохолодною водою і нанесіть зволожуючий крем.