Багато хто мріє про роботу фріласером, щоб мати можливість подорожувати і при цьому працювати без прив'язки до офісу і місця. І недавно Forbes опублікував список міст, які в 2019 році найкраще підходять для фрілансерів.

 Щоб визначити найбільш комфортні міста для фрілансерів, онлайн-сервіс довгострокової оренди житла Spotahome оцінив їх за певними критеріями:

вартість оренди житла;

швидкість інтернету;

наявність кафе з безкоштовним Wi-Fi;

зелені зони;

наявність коворкінг-центрів;

кількість стартапів;

ставлення до мігрантів;

ціни на напої;

робота фрілансером;

І ось які міста увійшли в десятку кращих:

  1. Белфаст, Великобританія
  2. Лісабон, Португалія
  3. Барселона, Іспанія
  4. Брісбен, Австралія
  5. Люксембург, Люксембург
  6. Аделаїда, Австралія
  7. Мадрид, Іспанія
  8. Сан-Франциско, США
  9. Веллінгтон, Нова Зеландія
  10. Майамі, США

Дивно, але одним з найгірших міст в цьому списку виявився Нью-Йорк, незважаючи на те, що це найбільший в світі фінансовий і культурний центр. Багато хто прагне виїхати саме туди! Але, як визначили показники, тут надто дорога оренда житла, низька швидкість інтернету, мало стартапів. Через дороге життя в 2019 році фахівці також не радять фріласерам переїжджати в Гонконг, Сінгапур і Токіо.

Що стосується переможця рейтингу, то ним стало місто Белфаст, який рік тому Lonely Planet назвало найкращим містом для відвідин. Згідно зі статистикою, саме Белфаст за останнім часом дуже зріс в економіці, тим самим надаючи багато нових робочих місць, також тут доступна оренда житла, багато кафе і коворкінг з хорошим і безкоштовним інтернетом.

Хто такі фуди і як заробляти на походах по ресторанах

Секрети, які дозволять вам прочитати емоції співрозмовника