Підігрів підлоги в будинку - це комфорт і зручність. Електрична підлога з підігрівом в порівнянні з водяним опаленням простіша в установці, швидко нагрівається і не залежить від опалювального сезону.

 Теплу підлогу можна використовувати в якості основного або допоміжного опалення, яке незалежно від типу, має багато переваг. Електричне опалення та вода не є взаємовиключними. Навіть якщо в будинку є підлога з підігрівом, варто встановити додатковий електричний підігрів підлоги, наприклад, у ванній кімнаті.

Переваги установки системи підігріву підлоги

• Системи теплих підлог не займають місця. Вони дозволяють розміщувати килимки і меблі в будь-якому місці.

• Нагрівання здійснюється протягом 25 хвилин.

• Теплу підлогу можна влаштувати на найстійкіших основах (дерево, стяжка і бетон) і під всі види підлогових покриттів: плитка, мармур і ламінат.

• Тепла підлога передає більшу частину тепла випромінюванням. Завдяки цьому рух повітря не створюється, наприклад, при конвекційному нагріванні. Несприятлива циркуляція повітря також зменшується через те, що температура поверхні нагрівання, тобто підлоги, дуже низька при 22-26 ° C (традиційний радіатор нагрівається до 60 ° C). Тому циркуляція пилу в повітрі мінімальна.

• Відсутність пилу, як це може бути у випадку традиційних радіаторів. Тому підлога з підігрівом рекомендується для алергіків.

• Енергозбереження. Тепла підлога підвищує комфорт, так що температура повітря в опалювальному приміщенні може бути знижена до 2° C, що, в свою чергу, забезпечує економію споживання енергії, до 12% в рік.

• Більш висока вологість. Через більш низьку температуру повітря в опалювальному приміщенні його відносна вологість вище, завдяки чому поліпшується самопочуття людей, що знаходяться в цьому приміщенні.

• Розподіл температури: більш висока температура знаходиться на рівні підлоги, а більш низька - на рівні голови. Це забезпечує тепловий комфорт.

• Рівномірне розсіювання тепла по всій поверхні підлоги. Це особливо важливо в приміщеннях з великою площею віталень, коридорів і відкритих об'єднаних кімнат.

• Тепла підлога завжди естетично виглядає. Підігрів підлоги повністю прихований під покриттям підлоги, а відсутність видимих ??нагрівальних елементів дає великі можливості для дизайну інтер'єру.

• Можливість цілеспрямованого нагріву локальних ділянок площі підлоги в обхід місць, на яких встановлені меблі. Однак фахівці вважають, що краще не визначати розташування меблів «для життя» (якщо це не стосується кухні), тому установка теплої підлоги повинна бути під всю підлогу. А меблі краще купити на ніжках. Але це тільки побажання.

• Будинок з великими витратами тепла не може опалюватися за допомогою тільки теплої підлоги. Підлога з підігрівом може добре функціонувати тільки в приміщеннях з низькими витратами тепла, тому що температура підлоги не висока - до 26 ° C. А в ванних кімнатах допускається до 30 ° C. Звідси висновок: будинок повинен бути добре утеплений.

Контрастна стіна в інтер'єрі: правила оформлення

Недоліки підлоги з підігрівом

• Завдяки технології роботи (сушка бетону перед повторним укладанням фінішного шару) доведеться кілька тижнів не використовувати приміщення. Імовірність ушкодження труб при цьому мала.

• На підлозі не буде пухнастих килимків. Підігрів підлоги накладає деякі обмеження на використання підлогових покриттів. Кращими є матеріали, які добре проводять тепло - кераміка і камінь. Можна використовувати тонкий паркет, ламінат і навіть спеціальні килими, але ви повинні забути про пухнасті вовняні килими, які цінуються, врешті-решт, за відмінні теплоізоляційні властивості, що в даному випадку абсолютно небажано.

 5 жахливих помилок у ремонті ванної кімнати, яких можна уникнути

Спальня, яка допомагає заснути: 5 цікавих лайфхаків

10 правил для вхідних дверей: як захистити будинок