У Рівному "розквітнув" "Писанковий сад". На майдані Незалежності встановили три десятки великих розмальованих писанок. Рівняни радіють, кажуть, це додає атмосфери свята і нагадує, що скоро Великдень.

У Рівному встановили Писанковий сад. Один з головних атрибутів Великодня облаштували на майдані Незалежності.

Врахували всякі такі моменти транспорту, моменти збереження, охорони писанок. Антивандальна штука і все ж таки прийшли до такого загального висновку, що у цьому році ставимо на це ж місце, бо воно є найкраще, - каже Артур Мартиненко, директор Рівненської художньої школи.

Біля писанок полюбляють фотографуватися як діти, так і дорослі. Кількість величезних розмальованих яєць, як і у попередні роки не змінилася. Їх 30. Цьогоріч реставрацію писанок майже не проводили.

Привели їх у порядок трошки. І це в основному тільки транспортні моменти. Деякі маленькі ушкодження. Коштів фактично ніяких не затрачено. Силами працівників школи було це зроблено, - каже Артур Мартиненко, директор Рівненської художньої школи.

Рівняни кажуть, писанковий сад, створює великодній настрій і нагадує, що скоро велике свято.

Подобаються, підіймають настрій, зразу видно, що Великдень, так дуже гарно.

Ну звичайно, що створюють святковий настрій оскільки скоро Великодні свята і навпаки потрібно ще більше ось таких різних інсталяцій робити й в закладах освіти й просто на парках.

Я сама внутрішньопереміщена особа з Запорізької області місто Токмак. Мені подобається, бо у нас такого немає.

Настрій залежить від життя, як людина живе, як існує. Якщо людина існує, то їй все одно. А якщо добре живе і настрій є, то це приємно. Для людей це потрібно. У кожної людини свої вподобання. Кожна людина думає по своєму, що тут, що десь інше. А свято є свято.

Писанковий сад у Рівному вперше з'явився у 2016 році. Спершу він розміщувався на Лебединці. Вже п'ятий рік поспіль прикрашає майдан Незалежності. Традиційно писанки стоять у місті упродовж двох тижнів.

Читайте також: У ТРЦ Рівного встановлять відеоспостереження та рамки-металошукачі