Відвідуючи ванну кілька разів на день, ми сприймаємо водні процедури як належне, не звертаючи увагу на дизайн. Адже ванна - це така ж кімната в будинку і, можливо, найважливіша.

 Оновлення через обридливий дизайн

Ваша ванна кімната облицьована плиткою, яка колись була модною, а через 20 років вона здається потворною. Невже меблі в ванній виглядають краще після багатьох років зносу? Так що, якщо вам набридло оформлення мокрого приміщення у вашому будинку, значить, прийшов час повномасштабної реконструкції, тобто капітального ремонту, можливо, без руйнування стін.

Не влаштовують габарити ванної

Часто можна чути нарікання на маленькі площі ванних кімнат. Так, колись їх вистачало для того, щоб виконувати банні процедури, але сьогодні . Загалом, часи змінилися, і власники великих квартир з маленькими ванними вимагають збільшення площі цього приміщення.

Для тих, хто обходиться старими ванними кімнатами, які занадто маленькі за площею або з незручним плануванням, з'явився стимул зруйнувати стіни ванної, що межує з коридором або коморою, і збільшити приміщення.

Однак не завжди потрібно заходити так далеко, щоб отримати додаткове місце для зберігання у ванній. Тому, щоб не створити нових проблем з перебудовою, зверніться до фахівців, які професійно порадять хід змін і запропонують безліч способів максимізувати кожен сантиметр існуючого простору.

Прийняти зміни в житті

З плином часу обставини змінюються, пріоритети власників теж змінюються. Наприклад, ванна кімната, яку ви колись любили, може виявитися нудною і вже не задовільняє потреби.  Як стверджують фахівці, немає універсальної ванної кімнати, яка ідеально підходила б для всіх. Тому ключове питання, яке потрібно задати собі, «що було б ідеально для вас зараз і протягом наступних 10 років»?

Виправити і запобігти збитку

При частому впливі вологи у ванній навіть найякісніші приміщення в кінцевому підсумку схильні до таких проблем, як цвіль, грибки і гниття. Зрозуміло, усунення проблем, завданих водою, парою і відсутністю вентиляції, часто призводить до значних руйнувань.

Вихід багато хто бачить в капітальних ремонтних роботах, які спонукають домовласників провести повномасштабну реконструкцію. Тобто з'являється шанс почати все з нуля і насолодитися новим дизайном з кращими сучасними матеріалами, щоб в майбутньому ванна кімната виглядала краще і прослужила якомога довше з мінімальними витратами на технічне обслуговування та очищення.

Економити воду

В середньому туалет і душ складають приблизно половину щоденного споживання води. В останні роки на ринку з'явився широкий асортимент водозберігаючих унітазів, насадок для душу і змішувачів, щоб контролювати поточні витрати побутових пристроїв і, звичайно ж, зберігати цінний природний ресурс. Тому придбання пристроїв, що знижують щомісячні рахунки за воду, зажадають заміни багатьох приладів у ванній кімнаті.

Переваги та недоліки підлоги з підігрівом

Які матеріали використовувати для оформлення стін у ванній?