Назавжди 29. У Рівному прощались з військовим. Не маючи військового досвіду, чоловік став на захист Батьківщини. Тривалий час перебував на фронті. На жаль, 17 квітня загинув на Луганському напрямку.

На майдані Незалежності попрощалися із загиблим солдатом Михайлом Григорчуком.

Михайло народився у Рівному. Тут і навчався та працював. Спокійний, щирий, відповідальний. Таким у пам'яті викладацького закладу залишився загиблий Михайло.

Все, що можу сказати про нього, це тільки найкращі сторони. Навіть учора, коли дізнався, то згадав, як вручав свідоцтво про 9 клас. Це був хлопчина золотий, - згадує Сергій Шама, директор ліцею №22.

До лав Збройних сил України приєднався 1 листопада 2022 року. Розповідати про події на фронті не хотів. Завжди залишався усміхненим.

Це дуже гірка втрата батькам, брату Юрі. Він в останні часи, коли я з ним розмовляв, був життєрадісним і не думав помирати, але ж це війна, це страшне горе. Ми дуже всі за ним будемо сумувати, його нам буде не вистачати. У нього були інші плани, але він віддав своє життя заради майбутнього України, заради майбутнього всіх нас, щоб ми жили у процвітаючій, вільній Україні, - каже Микола, дядько загиблого Михайла.

Михайло разом з побратимами захищав Україну на Бахмутському напрямку. Згодом їх відвели на інші позиції, Михайло перевівся у штурмову бригаду.

Ми проводжаємо в останню дорогу, але проводжаємо із невмирущою пам'яттю героя, нашого воїна захисника Михайла. Він повернувся додому на щиті, він повернувся як незламний син вільної незалежної України, - каже Сергій Лучанін, священник.

17 квітня 2024 року, під час виконання бойового завдання на Луганському напрямку, 29-річний солдат Михайло Григорчук загинув. Поховали героя на кладовищі "Нове".