26 квітня перша група водіїв екстренки, які починаючи з 6 лютого проходили спеціалізований навчальний курс, успішно склали теоретичні та практичні іспити. Як результат, усі вони отримали дипломи про присвоєння кваліфікації «Екстрений медичний технік». Про це повідомили на фейсбук-сторінці Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги.

Їх вручали голова Рівненська обласна рада Андрій Карауш, перший заступник голови Рівненська обласна державна адміністрація Сергій Подолін, директор Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Олег Вівсянник.

Водії - це надзвичайно важлива складова виїзної бригади, оскільки вони не лише транспортують медиків до пацієнта, а потім і хворого в медичний заклад, а й часто допомагають проводити реанімаційні дії. Тепер, вони знають і вміють ще більше. А отже, можуть допомагати бригаді рятувати життя пацієнтам. Щиро вдячні нашим партнерам @Чернівецький медичний фаховий коледж, а також медикам та інструкторам нашого Центру за високий рівень навчання, - зазначив директор Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Бортнік.

На врученні дипломів також були присутні: Фрозіна Кузик – кандидат медичних наук, директор Чернівецького медичного фахового коледжу.
- Тетяна Бойчук – кандидат медичних наук, заступник директора з навчальної роботи Чернівецького медичного фахового коледжу;
- Іван Вишньовський – завідувач відділення післядипломної освіти Чернівецького медичного фахового коледжу;
- Леся Герман – кандидат медичних наук, професійно-орієнтованих освітніх компонентів хірургічного профілю.

Варто відзначити, що всі слухачі курсу показали високий рівень знань. Навіть, сьогодні, опісля іспитів на вулиці я почула як ви говорите про роботу. Це показник того, що ви любите свою справу і прагнете самовдосконалюватися. Щиро бажаю кожному, щоб здобуті знання та відпрацьовані навички були корисними у вашій роботі. Успіхів!, - наголосила директорка Чернівецький медичний фаховий коледж Фрозіна Кузик.  

Привітав водіїв із здобуттям фаху та отриманням нових кваліфікаційних документів і перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін. Принагідно він подякував медичним бригадам, які надавали допомогу постраждалим після ворожих обстрілів та рятували людей на прифронтових територіях.

Як зазначили у пресслужбі Рівненської ОВА, нині у закладі працює 450 водіїв. І наступна група розпочне навчання незабаром.