Останнім часом виготовлення мила в домашніх умовах стало дуже популярним. Адже, процес створення мила своїми руками настільки цікавий, що швидко затягує і перетворюється на хобі. Півгодини часу і видно результат праці, причому колір, форма і запах мила залежать, тільки від вашої фантазії і бажання.

Що потрібно для приготування.

Мильна основа.
 
Ви можете знайти готову мильну основу або купити дитяче мило. Якщо ви вирішили обійтися дитячим милом, тоді, купуючи його, вибирайте варіант без запаху: дитяче мило дуже сильно і специфічно пахне, і запах цей майже нічим не перебивається.
 
Гліцерин.
 
Базове масло майбутнього мила. Можете вибрати мигдальне, абрикосове, персикове або оливкове.
Ефірні масла. Можна взяти, наприклад, лавандова, воно знімає головний біль, заспокоює і допомагає при безсонні.
 
 
Барвники.
 
Вирішіть, якого кольору буде ваше мило, і потім вже вибирайте барвники. Щоб мило вийшло червоним, можна взяти червоний перець. Якщо ви хочете зробити помаранчеве мило, тоді додавайте куркуму, якщо коричневим - шоколад, корицю і каву.
 
Цукор (для кращого плавлення мила).
 
Форми для майбутнього мила.
 
Тепла вода або молоко для розведення мильної маси (краще використовувати молоко).
 
Спосіб приготування
 
Мильну основу потрібно розрізати на маленькі шматочки, щоб вона швидше плавилася. Якщо у вас дитяче мило, то його необхідно натерти на тертці або подрібнити в блендері. Цю масу ставимо на парову баню, закриваємо і починаємо розтоплювати, не забуваючи періодично помішувати. Додаємо розігріте базове масло. Коли мило плавиться, потрібно час від часу підливати в масу воду, але краще - молоко або вершки. Від води маса може спінитися і вийти рідкою, а з молоком вона розплавиться до потрібної нам сметаноподібної, кисільної консистенції.
 
Крім цього, якщо переборщити з водою, то при охолодженні ваше мило буде розшаровуватися. Тому не слід скупитися, додаючи замість води молоко.
 
 
Коли маса буде готова, потрібно додати ефірні масла і барвники. Якщо ви використовуєте магазинні барвники, то додавайте буквально 1-2 краплі на 100 грам мильної основи. Потім розмішайте і отримаєте потрібний колір. А ще можна додати спеціальні ароматизатори для мила. Тепер можна перейти до розливу по формах. Після цього формочки потрібно поставити для повного охолодження і «схоплювання».
 
Ваше мило готове!