Війна викликала стрімке зростання інфляції, ріст цін та падіння доходів населення. Обсяги споживання різко скоротилися у перші ж тижні війни. Скорочення попиту на понад 40% відчув на собі й широкорозвинений ринок побутової техніки. Та з часом ситуація стабілізувалася. А на початку літа обсяги продаж відновилися до майже довоєнного рівня. Щоправда, експерти сервісу-агрегатора промокодів deshevshe.net.ua відзначають одну суттєву відмінність — українці почали вдвічі частіше використовувати промокоди на знижку. Також у зв’язку зі змінами споживчої поведінки зріс попит на акційні товари.

 Планування покупок, промокоди та мотивація 

Упродовж останніх 18 місяців ціни на побутову техніку зросли в середньому на 50%. Експерти називають декілька причин цього явища. Основні з них — це ускладнена логістика, знецінення гривні, нестабільна ситуація та падіння реальних зарплат.

Сукупність цих та інших факторів зумовила зміну споживчих пріоритетів. Українці почали ретельніше планувати покупки та економити. З метою заощадження споживачі замовляють акційні товари, купують під час розпродажів та використовують промокоди для України. Саме промокоди стали одним з найбільш ефективних методів економії, адже вони постійно є у вільному доступі та забезпечують суттєві знижки. Приміром, ті, хто активує на Moyo промокод, замовляючи побутову техніку, заощаджують до 25% від заявленої на сайті ціни.  

Також аналітики споживчого ринку відзначають, що на обсяги продажів побутової техніки впливає мотивація. До війни необхідні в побуті прилади, як-то міксери, праски, блендери чи мультиварки, українці купували, не чекаючи, поки вони вийдуть з ладу. Зараз дрібну техніку міняють у випадку необхідності, а купівлю великих приладів на кшталт холодильників чи смарттелевізорів відкладають до кращих часів. Якщо ж виникає гостра потреба в їх придбанні, то шукають можливість заощадити, у тому числі з використанням названих вище способів.

На які товари діють найбільші знижки 

Проаналізувавши пропозиції продавців техніки для побуту впродовж 8 місяців нинішнього року, експерти deshevshe.net.ua виділили такі групи товарів зі знижками понад 30%:

  • сушарки для фруктів та овочів;
  • вакууматори;
  • тостери та м’ясорубки;
  • фільтри для води;
  • кавоварки та блендери;
  • акумуляторні порохотяги;
  • очищувачі повітря;
  • вафельниці;
  • пароварки та мультиварки;
  • кухонні комбайни;
  • хлібопічки тощо.

Зі знижкою у понад 20% можна замовити посудомийні машини, роботи-порохотяги, однокамерні холодильники чи масляні обігрівачі.

Скористатися промокодами на знижку можна в інтернет-магазинах Moyo, Comfy, Алло, Фокстрот, Ельдорадо та інших. Безплатні коди доступні на сайтах торгових майданчиків, сторінках продавців у соцмережах та на спеціалізованих сервісах на кшталт deshevshe.net.ua.