Орхідея стає все більш популярною серед любителів кімнатних рослин. Дана квітка просто заворожує своїм цвітінням, проте багато хто скаржиться, що не можуть добитися цвітіння. У домашніх умовах інтенсивно ростуть тільки листя, коріння квітки. Для того щоб отримати активне цвітіння, потрібно знати певні секрети.

 Дотримуйтеся простих порад і ваші орхідеї будуть радувати око своїми квітами.

1. Мінеральний склад грунту

Часто квітку розміщують в маленькому горщику. Рослина швидко виснажує грунт. Для запобігання цій ситуації необхідно вводити підгодівлю. Прослідкуйте, щоб в ній була мінімальна кількість азоту. Дана речовина буде активувати ріст листя. 

Для отримання стрілки з квітами необхідний калій. Крім того, підгодівля повинна містити фосфор і магній. До внесення добрива рясно полийте землю в горщику. Це необхідно для того, щоб уникнути опіку коренів концентрованим розчином. Суворо дотримуйтеся інструкції для даної квітки. Велика кількість поживних речовин шкодить рослині.

Як врятувати пожовкле листя в кімнатних рослин

2. Як правильно поливати орхідею

Орхідея любить воду. Активно поливайте землю не менше 3 разів на тиждень. Робити це необхідно виключно в теплу пору року. Взимку заборонено активно поливати рослину. Ідеально якщо вода буде кімнатної температури. Використовуйте очищену воду, бажано кип'ячену. Якщо ви бачите вологу на коренях, рослина немає необхідності поливу. Регулярний надлишок вологи призведе до загнивання кореневої системи.

3. Яке світло підходить для орхідей в домашніх умовах

Орхідея не любить різких перепадів температурного режиму. Слідкуйте, щоб різниця в температурі не вагалася більше ніж на 4 ° C. Влітку бережіть рослину від сильної спеки. Температуру більше 25 градусів орхідея не любить. Під час зимових холодів, температура не повинна опускатися нижче 15 ° C.

Рослина любить світло, але без прямого попадання сонячних променів. Вони обпалять листя рослини.

Як позбутися мурах в будинку: 8 простих способів

4. Яка необхідна земля для квітки

Орхідея в звичайному чорноземі швидко загине. Грунт повинен бути максимально пористим. Використовуйте суміш з піску великої фракції, дробленого торфу, подрібненого моху. У великих магазинах можна купити готову суміш для розведення даного виду рослин.

5. Як розташувати коріння орхідеї в горщику

Орхідея любить горщики з прозорого матеріалу. Коренева система повинна отримувати доступ до світла. В обов'язковому порядку повинна бути дренажна система для стоку води. Ідеальний горщик для орхідеї містить отвори в стінках. Це дає додатковий доступ повітря для кореневої системи. Коріння орхідеї можуть навіть з'явитися над грунтом. Для рослини - це нормально.

6. Як домогтися цвітіння орхідеї

Орхідея з задоволенням знаходиться в теплу пору доби у відкритому просторі. Чудово почувається при відкритих вікнах. Штучно створіть період посухи.

Якщо ви будете дотримуватися правильної системи поливу, то саме нижнє листя квітки будуть трохи млявими. Коріння при цьому повинні бути сухими.

Як вибрати овочі та фрукти без хімії

7. На які моменти ще звернути увагу 

Для різних видів орхідей необхідно різне освітлення. Якщо немає довго квітів, можливо недостатньо світла. Виправити ситуацію можна за допомогою спеціальної лампи. Можливо, квітку потрібно перемістити в інше місце, де буде більше світла.

Коли рослина викидає стрілу з нирками, то три верхніх нирки необхідно зрізати. Враховуйте, що деякі рослини не цвітуть, поки їм не виповниться 3 роки.

Якщо ви бачите, що квітка хвора, то немає необхідності стимулювати цвітіння. Дайте рослині відновитися.

З моменту появи стріли з нирками до перших квіток може пройти близько 60 днів. Весь час дозрівання нирок орхідея повинна перебувати в комфортних умовах. Дотримуйтесь правил, які перераховані вище в статті. Обов'язково ставте поруч з квіткою ємність з відкритою водою. Це забезпечить додаткове зволоження повітря. При сильній спеці потрібно обприскати рослину теплою водою.

Взимку орхідея повинна знаходитися на світлі мінімум протягом 12 годин. Рослина не любить, коли її повертають до світла різними сторонами. Припиніть внесення підгодівлі на час цвітіння.

8. Як доглядати за орхідеєю після того як вона відцвіла

Рослина цвіте в середньому 6 місяців в році. Заборонено зрізати стрілку, якщо на ній є ще бутони, які будуть цвісти. Видаляйте її тільки після повного висихання.