Мурахи - вид комах, які вкрай люблять заводитися в людських будинках і всіляко отруювати людям життя. На щастя, за допомогою декількох простих способів з ними досить легко можна впоратися.

 Головне - знати, що і куди розкладати. З мурахами в цьому плані куди простіше, ніж з тарганами, оскільки у мурах є свої постійні маршрути прямування. І свої стабільні точки проникнення в приміщення.

8 продуктів, які допоможуть позбутися мурах

Крейда

Крейда непогано працює  проти мурах. Головне - провести лінії на вході в кожну кімнату і рясно присипати крейдою кожен помічений мурашиний вхід. Дуже вже мурахи крейди не люблять.

Лимони

Лимонна цедра пахне так, що перебиває всі мурашині мітки. Як і миття стін і підлоги з невеликим додаванням лимонного соку. Ось тільки цього все ж недостатньо, якщо по дому розкидана якась їжа. Спочатку генеральне прибирання території від крихт, потім - миття підлог.

Як врятувати пожовкле листя в кімнатних рослин

Апельсини

Працюють аналогічно як лимон, відлякуючи своїм ароматом каравани мурах. Найкраще використовувати подрібнену свіжу цедру, але й сушені апельсинові кірки теж будуть робити свою справу.

Перець

Для добрих борців з мурахами - звичайний чорний перець. Для злих - мелений перець чилі. А ще краще - приготувати з перцю чилі розчин, завантажити його в пульверизатор і піти обприскувати всіх мурах, яких вийде знайти. І всі їх основні входи і маршрути.

Сіль

Мурахи від неї не вмирають, але вже дуже її не люблять. Так, що сіллю варто посипати всі кутки кімнати, всі тріщини штукатурки і всі дірки в стінах, через які ці шкідливі комахи можуть проникати всередину приміщення. Розчин солі в пульверизаторі - теж зійде.

5 правил прання одягу з шовку: як не зіпсувати улюблену сукню

Білий винний оцет

Змішати рівні частини води і оцту, додати пару крапель якого-небудь ефірного масла - і обмазувати цією сумішшю всі поверхні в кімнаті, де ви бачили мурах. І про всяк випадок - всі щілини і тріщини.

Кориця і гвоздика

Змолоти в порошок і посипати основні маршрути мурах. Це і приємний запах в приміщенні створить, і настирливих комах відлякає. А ще краще буде, якщо до порошку додати пару крапель ефірного масла чайного дерева.

М'ята

Насичений запах м'яти відганяє будь-яких комах, в тому числі і мурах. Але у вигляді концентрованої ефірної олії ця штука ще більш ефективна. 10 крапель на 200 мілілітрів води - і поливати нею всі місця, де ви бачили мурах. Немає ефірного масла? Зійде звичайний м'ятний чай.

Які речі потрібно обов’язково мити щодня?