В Рівному провели в останню путь сержанта Збройних Сил України Сергія Голубєва, який ціною власного життя вберіг десятки підлеглих. Він народився в Рівному у 1979 році. З вересня 2014 року добровольцем вступив до батальйону Айдар та виконував завдання в районі Антитерористичної операції, де був поранений, та після нетривалого лікування знову повернувся на бойові позиції.

11 березня ворожа куля обірвала життя молодшого командира з позивним Голуб. Ворожа диверсійно-розвідувальна група підійшла на десяток метрів до однієї з позицій сил АТО поблизу Докучаєвська, що на Донеччині, відкривши вогонь на ураження. Противник діяв зухвало, намагаючись взяти взводний опорний пункт штурмом. Завдяки вмілим діям сержанта Сергія Голубєва його підрозділ зміг утримати позиції, а противник поніс втрати та відступив.

Сьогодні, 15 березня, в Рівному оголошено День жалоби. Прощання з бійцем, який склав голову за майбутнє українського народу відбулося в міському Будинку культури. Окрім рідних та бойових побратимів, провести в останню путь Героя прибули сотні місцевих мешканців.

Поминальна панахида, куди тіло героя віднесли на руках через центральну вулицю обласного центру відбулась у Свято-Воскресенському соборі.

Поховали захисника України на Алеї Героїв кладовища Нове. Сергій Голубєв став сімнадцятим. Три перші могили з’явилися тут під час подій на Майдані, решта чотирнадцять — під час подій на сході України.

Вчора, 14 березня, в центрі Рівного, біля пам’ятника Тарасу Шевченку сотні патріотів зі сльозами на очах та вигуками «Герої не вмирають» попрощалися з Героєм Айдару.

Серед представників влади, друзів та близьких співчуття з приводу втрати годувальника виразив родині героя виконуючий обов’язки військового комісара Рівне нського обласного військового комісаріату полковник Валентин Ревко. — Наш край втратив ще одного патріота, справжнього сина українського народу у боротьбі за мирне майбутнє. Ми зробимо все необхідне, аби якнайшвидше оформити сім’ї необхідні документи на отримання грошової компенсації та пенсій по втраті годувальника дітям, — наголосив офіцер.

Відповідно до Указу Президента, за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові сержанта Голубєва Сергія Володимировича нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Офіцер прес-служби Міністерства оборони України в Рівне нській області підполковник Віктор Шубец.

pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic