На Рівненщині 7 громад долучилася до Програми життєстійкості. Відтак, в області діє вже 7 Центрів, де навчатимуть долати страхи, давати раду з дитячими істериками, адаптуватися до нових умов життя і психологічно відновлюватися. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики України.

На Рівненщині такі простори вже працюють в Рівному, Здолбунові та Володимирці, а також Березнівській, Антонівській, Здовбицькій, Дядьковицькій громадах.

У Центрах життєстійкості кожна людина може відвідувати групи підтримки, працювати з психологом. Зазначу, що кожна громада може самостійно сформувати низку додаткових послуг. Наприклад, це можуть бути юридичні, соціальні, психологічні, ветеранські консультації, допомога із працевлаштуванням тощо, — сказала заступниця голови Людмила Шатковська.

Кожна територіальна громада Рівненщини може долучитися до проєкту і відкрити такий простір для своїх мешканців. Єдина умова участі – виділити та утримувати приміщення. Натомість держава оплатить роботу фахівців та залучених спеціалістів, закупівлю необхідних матеріалів для проведення занять, а також – за підтримки партнерів World Health Organization Ukraine та UNICEF Ukraine – навчатиме надавачів соціальних послуг.

Проєкт реалізується Міністерством соціальної політики і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я Ти як? першої леді Олена Зеленська

Читайте також: "Відтепер ви офіційно чоловік і дружина": історія кохання військового із позивним "Ара"