Вхідні двері – це, насамперед, той форпост, що відділяє наше житло чи офіс від потенційних зовнішніх загроз і негативних факторів. Надійні вхідні двері роблять з простого будинку чи квартири справжню фортецю – територію впевненості, домашнього затишку і благополуччя. Водночас, вхідні двері - це й свого роду «візитна картка» будинку, яка своїм виглядом має вказувати на впевненість і вишуканий смак господарів.

Таким чином, поняття «хороші вхідні двері» сьогодні в однаковій мірі визначають як технологія і якість конструкції, так і естетична складова. Тому їх вибір є дуже відповідальним моментом, до якого необхідно підходити зважено.

Кожен з матеріалів має свої переваги і недоліки. Але незалежно від того, з якого матеріалу виготовлені вхідні двері, вони повинні володіти низкою певних якостей.

Головні якості.

По-перше, двері повинні забезпечувати основні захисні функції. Цих функцій декілька: протидія грубій фізичній силі (визначається міцністю і надійністю конструкції); протидія "інтелектуальному злому" (визначається складністю і "хитрістю" замків); протидія різного роду нестандартним діям (бувають протипожежні двері, куленепробивні, двері, обладнані пристроями контролю доступу - від простого вічка чи скла до систем відеоспостереження тощо).

По-друге, двері повинні забезпечувати первинну функціональність, захист від зовнішнього середовища: вони повинні володіти певними тепло- і звукоізоляційними властивостями.

По-третє, вхідні двері, по можливості, повинні мати естетичний вигляд, тобто бути певним чином декоровані, не повинні скрипіти і стукати.

Двері повинні виготовлятися без застосування токсичних матеріалів.

І нарешті, четверта група характеристик стосується швидше продавців, ніж безпосередньо самого виробу: двері та всі їхні складові мають бути надійними, продавець повинен давати і виконувати гарантії на свою продукцію.

Ми розглянули характеристики, що стосуються звичайних вхідних дверей. Якщо з якихось причин вам необхідні двері, що володіють спеціальними властивостями, то, на жаль, скоріш за все, доведеться пожертвувати іншими показниками: наприклад, протипожежні двері повинні укомплектовуватися спеціальними замками, які витримують термічні навантаження, але, як правило, менш стійкі до злому; куленепробивні двері важчі за стандартні, що підвищує знос замків і рухомих деталей тощо.

Отже, очевидно, що неможливо визначити загальне для всіх поняття «ідеальних дверей». Адже потреби, бажання і можливості у кожного свої. Насамперед, треба зрозуміти, які вимоги ви будете пред'являти до продукції і, відповідно, яка група характеристик, згаданих вище, матиме головне, а яка - другорядне значення при подальшому виборі. З’ясувавши для себе все це, можна вибирати модель відповідно до власних потреб і фінансових можливостей.

Вибір виробника.

І, насамкінець, один із найважливіших кроків – вибір виробника. Двері - продукція, що відноситься до добровільної сертифікації. Виробникам, що сертифікують свою продукцію, можна довіряти. Наявність сертифікатів, дипломів та інших нагород за якість лише вітається. Ім'я, репутація, тривалість роботи підприємства теж можуть багато сказати про його продукцію.

Вибирати варто не фірму-посередника, що займається встановленням дверей, виготовлених невідомо ким і де, а фірму, яка має свою власну виробничу, а відповідно, і ремонтну базу. Підприємства-виробники, зазвичай, пропонують послуги із встановлення дверей і цим варто скористатися. Майстри фірмових бригад проходять навчання, відмінно знають конструктивні особливості дверей, технологію їх встановлення не лише в теорії, а й щодня практикуються в цьому.

Тільки після фірмового монтажу дверей ви можете не турбуватися про гарантійне і післягарантійне обслуговування. Професійне замірювання і встановлення дверей - запорука їх надійності і довговічності.

Таким чином, якщо вибрані вами вхідні двері відповідатимуть усім вищезгаданим вимогам, то вам буде безпечно і затишно жити за ними довгі роки.

Джерело БУДФОРУМ.

Ми в соціальних мережах: ВК ФБ