Двох рівнян п’ятого жовтня ошукали аферисти. 66-річний рівнянин рятував свого сина, а 44-річний — допомагав армійському товаришу.

Про те, що син потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, батьку телефоном сповістив незнайомий. Аби звільнити його від відповідальності, пенсіонер безпечно перерахував на вказаний шахраєм абонентський номер п'ятнадцять тисяч гривень.

Того ж дня, отримавши телефонний дзвінок, у голосі чоловіка 44-річний рівнянин упізнав начебто свого армійського товариша з Кременчуга. Аферист, скориставшись цим і відчувши впевненість у вигаданій історії, почав просити грошей, адже начебто потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, у якій постраждалій жінці потрібні кошти на лікування. Чоловік одразу відгукнувся на біду. Ситуація не викликала у нього підозр, адже напередодні дійсно телефонував товаришу, однак той був поза зоною досяжності. Тож одразу перерахував тисячу гривень на абонентський номер. Однак згодом «товариш» знову зателефонував і попросив ще грошей. Таким чином рівнянин перерахував шахраю майже дев’ять тисяч гривень. Після чергового запиту щодо перерахунку грошей чоловік запідозрив недобре і сконтактував уже зі справжнім другом, який і повідомив, що жодних проблем у нього немає. Тож потерпілий звернувся до поліції.

За обома фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять досудове розслідування та встановлюють осіб, причетних до скоєних кримінальних правопорушень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області